Venekausi avattu!
Ainakin melkein. Kuvituskuvina on hieman inspiroivampia otoksia kuin me kädet liassa ja riisuttu Båt hallissa. Nämä otokset ovat ihan enimmäiseltä purjehduskesältämme. Rullapurje hankittiin vasta myöhemmin ja ensimmäiset onnistumisen elämykseni purjehdukseen liittyen olivat vahvasti sidoksissa onnistuneesti laskettuun ja viikattuun fokkaan.

Eilen aloitimme keväthuollon. Naantalissa näkyi muuten jo muutamia veneitä vedessä. Sunnuntaibrunssin virkaa toimitti Merisalin pitopöytä ja kun vatsat olivat täynnä, suuntasimme taputtelemaan Båtia. Sillä oli vieruskaverinaan miehen kollegan Avance 245. Molempien mastot kannettiin jo ulos. 


Sitten ohjelmassa oli potkurin irroittaminen, sinkin vaihto ja potkurin takaisin laittaminen. Allekirjoittanut huseerasi momenttiavaimen kanssa, joten jos kirjoitan parin kuukauden päästä, että potkuri lepää satama-altaan pohjassa, niin jäljet johtavat sitten sylttytehtaalle. Lisäksi vaihdettiin polttoaineen suotimia, tuotiin Båtille tavaraa, vaihdettiin toinenkin sinkkianodi. Joka vuosi on myös jotain yllättävää, tänä vuonna se oli spaagi, joka täytynee vaihtaa. 

 Seuraavan kerran pääsemme hommiin pääsiäismaanantaina. Silloin otetaan varmasti myös aikamoinen rutistus. Noin kauas kun ei viitsi ihan yhtä pikkujuttua lähteä hoitamaan. Miehellä on lomaa tämän kuun lopulla, saapas nähdä, josko hän käyttäisi sen vaikka veneen siirtoon. Ensi kerralla on myös pakko muistaa napata mukaan veneeltä sammuttimet, jotta ne ehditään huollattaa. Aina jotain jää. 

Joten ennen kuin ollaan kuvituskuvien tunnelmissa, on edessä vielä jonkin verran tällaista. Olipas muuten kiva tehdä huoltotöitä lämpimässä hallissa! Hallisäilytys on kyllä muutenkin aika huoleton, ei tarvitse stressailla pressuista ja myrskyistä. 


Translation: We started the spring maintenance for the boat. 

Kommentit

 1. Jihuu, eläköön purjehdusmaanantai!! :D Ootte mennyt meidän ohi, asun ihan lähellä sitä missä arvelen teidän Båtin olevan Merimaskussa. Tuutteko seuraavan kerran kahveille kun olette nurkilla! :) Osa meidän perhekunnan veneistä on ollut meressä jo jonkin aikaa ja tahti senkuin kiihtyy, en meinaa housuissani pysyä ;) Kesän kilpailukalenterit on mietitty ja ankara harjoittelu alkaa. Nyt SE on täällä - kevät! Ps. Taidan tuntea teidän venehallinaapurin, Jani eikö vaan? :) Pienet on piirit..
  Ihanaa pääsiäisen aikaa teille ja antoisia kevätkunnostuksia Båtilla! t. Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee jee jee! Ja joo, tunnet kyllä meidän naapurin. Onpas pieni maailma. :D

   Mä arvasin, että te ootte olleet vesillä jo pitkään, taisi olla paras talvi ikinä teille. :)

   Poista
 2. Pakko kysyä: mikä on spaagi? Ihan vaan tyhmyyttäni kyselen, vaikka meilläkin on purjevene, niin erikoissanasto on mulle vierasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on se kahva, mistä käytetään konetta. En mä tiedä, onko se joku virallinen nimi, oon vaan mieheltä apinoinut. :D

   Poista
  2. Kiitos. Ajattelin, että lyökö mulla pää tyhjää jonkun perusjutun kohdalla :) Mutta meillä puhutaan ihan vaan kaasusta/kaasuvipu... Iloista pääsiäistä ja mukavaa veneenlaittoa!

   Poista
 3. Oi että, olen kade. ;D Piiitkään purjehtinut, mutta aika pitkään satamassa makaillut purjehtijanplanttu kaipaa omaa venettä. Tai oikeastaan odottaa, että mieskin tajuaisi kuinka ihanaa purjehtiminen on. ;D Onneksi vanhempien toimesta tätäkin käytetään sentään joka kesä edelleen muissakin kuin kotisatamassa. Ehkä aktiivisemmin sitten taas kun lapset on isompia... Pidän kovasti blogistasi, sinulla on ihana asenne elämään. Hyviä puunaushetkiä, toivottavasti saatte veneen pian vesille.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)