Kasnäs-Vänö-Utö

Hangossa herättyämme oli asioiden hoitamisen aika. Minä olen kärsinyt vuosisadan pahimmasta flunssasta koko loman (firman nainen), joten kävin tyhjentämässä apteekin ja sitten teimme pieniä ruokatäydennyksiä. Reissun pahin vastoinkäyminen sattui myös Hangossa, kun meille sattui niin, että septitankki tuli liian täyteen. Saatte itse kuvitella loput. Tai ei ehkä kannata... No, sitten meillä hajosi navigaattori. Teimme pit stopin Kasnäsiin, jossa aioimme myös syödä. Koiranihilistipaikassa koira ei saanut tulla terassille, joten nappasimme pizzat mukaan ja söimme veneessä. Minä ja Laivakoira otimme pienet tupluurit ja mies sai (onneksi) korjattua navin. iPadin Navionics tuli testattua tosioloissa, mutta emme oikein välittäneet siitä. Kun ei ole mitään telinettä, niin Padi muksahteli ja näyttö pyöri, eikä se oikein kovin kirkkaassa ilmassa näkynytkään kunnolla. Kasnäs ei ollut ihan meidän makuumme, mies risti sen merten ABC:ksi ja päätimme lähteä yöksi muualle.Vänöhön sapuminen oli ihana hetki. Oli hauskaa myös huomata, että täällä laiturissa oli samankaltaisempia veneitä Båtin kanssa kuin muualla. Olimme tähän mennessä tottuneet siihen, että oma veneemme on aina pienin. Eikä siinä mitään, mutta alkoi tulla sellainen epäuskoinen olo, että ajavatko kaikki muut tosiaan vähintään 34-jalkaisilla... Sauna oli varattu koko illaksi, joten varasimme sitten aamuvuoron. Teimme illalla kunnon kävelyn ja aamulla saunoimme ja söimme munkkipossuaamiaisen miehen synttäreiden kunniaksi. Arvoimme vähän, että suunnatako seuraavaksi Jurmoon vai Utöhön. Tuulet olivat kuitenkin niin hyvät, että päätimme mennä suoraan Utöhön.

Utö oli molempien haaveiden täyttymys, juuri sitä idylliä, mitä tältä retkeltä toivottiin. Lähdimme Vänöstä puoli yhden aikaan ja ajoimme lähestulkoon samalla halssilla koko matkan puoli kahdeksaan asti illalla. Nyt näyttää siltä, että jonkinlainen rintama on pyyhkäisemässä tästä yli, joten nähtäväksi jää, kuinka pitkään olemme täällä. :D Miehen synttäri-illallinen syötiin hotellin ravintolassa. Miljöö oli karu, kuten arvata saattaa, kun kyseessä on Puolustusvoimien vanha talo, mutta maisema vertaansa vailla. Skoolasimme auringonlaskussa ja Laivakoirakin sai oman kupillisen vettä. Laivakoira antaa Doggie seal of approvalin.Kommentit

 1. Idyllisen oloinen syntymäpäiväreissu!

  VastaaPoista
 2. Mahtava lukea teidän reissusta melkein livenä! Olisin voinut arvata, ettette pidä Kasnäsistä. Meidänkin mielestä se oli hajuton ja mauton, liian uusi ja kaupallinen. Utö puolestaan oli upea! Käykää ihmeessä majakassa, meitä harmitti, kun se jäi väliin. Toivottavasti pääsette jatkamaan matkaa sitten, kun haluatte.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä Kasnäsistä! Vänössä on paljon käärmeitä. Satamakahvilan täti antoi meille kerran oman koiransa mukaan, kun lähdimme käymään saaren toisessa päässä olevassa kappelissa. Tämä koiruus napsi kyitä tien poskista ja heitteli niitä ojiin. Meidän koiruudet sitten arvokkaasti kävelivät airuiena tämä cockerin takana ja välttyivät puremilta :).
  Käykää joskus Jurmossakin. Sieltä saa superhyviä kampeloita! Hyvää reissun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Teidän reissu näyttää kulkevan samanlaista reittiä kuin meidänkin alkuheinäkuun purjehdus.

  Kasnäsistä myös meillä aika samanlaiset fiilikset. Suosittelen ehdottomasti myös Jurmoa, vaikka paluumatkalla, koska sen kivirannat ovat näkemisen arvoiset.

  http://www.aaniala.info/?tag=purjehdus

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana fiilis välittyy tänne asti. Ihanat kuvat tässä ja edellisissä kirjoituksissa. Ihanaa! Ah! <3

  VastaaPoista
 6. Minäkin suosittelen käymistä Jurmossa, se on minun lempisaareni. Kävely saaren toiselle puolelle kirkkoon läpi kanervikkojen ja kallioiden on aina yhtä upea. Onko Utössä vielä sellainen sammakkovaroitusliikennemerkki kaupan vieressä, portaiden alussa?

  VastaaPoista
 7. Moikka,

  Mihin meinaatte seuraavaksi suunnata? Ahvenanmaallahan teidän oli tarkoitus ymmärtääkseni pyöriä? Meinasin vain, että olisi hauska törmätä kanssa-bloggaajiin. Mekin kun ollaan veneinemme jo Maarianhaminassa asti. Tänään matka jatkunee Bomarsundiin ja sitten ehkä Kumlingeen tai Jurmoon, eli ulkomaat on meidänkin kesän osalta jo nähty...

  Minna /Dolphin dance

  VastaaPoista
 8. On kyllä todella mukava lueskella kivoja lomafiilareita, sekä katsella hienoja kuvia. Hauskaa lomanjatkoa saaristoon, ja Koiralle erityisterkut =)

  VastaaPoista
 9. Vässykkä: Oli kyllä aikamoista idylliä. :)

  Nelli: Harmi, kun ette päässeetmajakkaan, se oli nimittäin tosi upea. Teen Utöstä ihan oman postauksen kun ollaan kotona.

  Tickler: Ehkä paluumatkalla sitten Jurmoon, se on kytllä mun must-listalla. Ja hui, mikä käärmekoira! Ei taitaisi meidän pampulasta olla moiseen...

  Aaniala: Jep, mennään varmaan Jurmoon jossain kohtaa, haluaisin sinne tosi paljon! Tuun kurkkimaan sun sivuja asap. :)

  Emppu: Kiva, että fiilis välittyy! On nimittäin ihan sairaan ihanaa!

  Ninni: Oli hauska sammakkomerkki! Ja pakkohan sinne Jurmoon on nyt mennä, kun kaikki sitä suosittelee! :D

  Minna: ollaan nyt matkalla Nauvoon, pitää nimittän päästä Alkoon, kun joku nimeltämainitsematon arvioi viinintarpeen väärin. :D Sen jälkeen on suunnitelmat vielä auki. Mun tekisi kyllä mieli Affenanmaalle... Ois kyllä hauskaa tavata!

  Junnu: Koira kiittää terkuista ja tiedustelee, kuuluiko niihin joku nakkilähetys. :D Kivaa, jos meidän upeat fiilikset välittyvät sinnekin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)