Rullapurje - pala taivasta

Båtiin asennettiin heinäkuun lopussa rullapurje. Meillä ei ollut juurikaan mahdollisuutta vertailla hintoja ja miettiä purjeneulomon valintaa pitkään, koska päätös piti tehdä melko nopeasti. Kesä-heinäkuun vaihteessa sain tietää, että tässä oman elämän Monopolissa oli ollut laskuvirhe pankissa -henkinen tilanne ja sain periä siitä hyvästä X määrän rahaa. Oli heti selvää, että rahat laitetaan rullapurjeeseen, jos sellainen ehditään saada kesälomamatkalle. Muuten odottaisimme syystalveen ja hankkisimme purjeen edullisemmalla hinnalla. WB-Sails oli ainoa neulomo, joka lupasi purjeen rullalaitteineen elokuun alkuun. Purje meni heti tilaukseen ja jännitimme viimeiseen asti, ehdimmekö saada sen. Heinäkuun viimeisellä viikolla keulaluukun kannet irrotettiin, koska rullalaite sijoitettaisiin osin keulaluukkuun. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna asennettiin rullalaite ja elokuun ensimmäisenä päivänä asennettiin varsinainen purje. Meillä ei ole sellaista osaamista, että olisimme asentaneet kaiken tämän itse vaan pyysimme WB-Sailsin työntekijää auttamaan asennuksessa. Purje saatiin laitettua ajoissa, mutta keulaluukun kannet eivät ehtineet valmiiksi. Niinpä kesälomareissu meni avomallina, mikä oli tietysti vähän rumannäköistä (varsinkin kun keulaluukussa oli pakko säilyttää tavaraa), mutta tärkeintä oli, että saimme purjeen.

Kun palasimme reissusta, Båt meni Leeveneelle, jossa keulaluukun kansiin tuleva kolo mitattiin huolellisesti ja porattiin. Kansissa, kuten koko veneessä on sellainen sandwich-rakenne, mikä tarkoitti sitä, että reunat tuli laminoida, jotta koko kansi ei mätänisi, kun siihen pääsisi kosteutta. Samaan aikaan Leeveneellä oli toinen samanlainen vene, jossa oli käynyt juuri näin ja gastin jalka oli rantautumisessa mennytkin kansista läpi. Huh, mikä vaaratilanne! Juuri tämäntapaisten juttujen pelossa olemme mieluummin maksaneet itsemme kipeiksi siitä, että joku ammattilainen tekee hommat kuten pitääkin. Itse säheltäminen olisi kuitenkin johtanut ennen pitkää samaan lopputulokseen - vene olisi Leeveneellä ja lisäksi olisi voinut sattua jotain. Nyt kansiluukut ovat kiinni ja valmiina. Ja kylläpä Båt näyttää hienolta!

Kaiken kaikkiaan olemme olleet tosi tyytyväisiä uuteen purjeeseemme. Vauhtia tuli heti lisää, vene nousee tuuleen uskomattoman hyvin ja sisällä on avarampaa, kun pääsimme kolmesta purjepussista eroon. Rullapurje on ihanan helppo ja käytännöllinen. Rullalaitetta täytyy kuitenkin varoa veneeseen ja veneestä kuljettaessa keulasta. Olemme ehtineet kokeilla jo keulapurjeen reivaustakin ja sekin onnistui hyvin. Purje maksoi ihan kamalasti, ilman tuota pankkikömmähdystä emme varmaan olisi hankkineet rullagenoaa vielä pitkään aikaan. Samaa operaatiota suunnitteleville suosittelen lämpimästi myös sitä, että varautuu siihen, että loppukustannukset ovat sitten kuitenkin suuremmat kuin alkuperäinen arvio. Rahanmenosta huolimatta uskallan kehua rullapurjeemme ihan maasta taivaisiin. On se huippu!

Kommentit

 1. Onnittelut hyvästä hankinnasta! Furlex ja Weban rullagenoa, eipä siitä systeemi enää oikein parane :)

  VastaaPoista
 2. Matti: Kiitos onnitteluista, voi tosiaan sanoa, että huippusysteemi saatiin. :)

  VastaaPoista
 3. Hauska kuulla teidän fiiliksistä rullan suhteen. Meillä oli ed. veneessä rulla ja nyt tässä irroitettavat. Silloin kun ostettiin tämä vene, oltiin varmoja että rulla laitetaan, erityisesti kun lasten kanssa liikutaan. Nyt kuitenkin ollaan huomattu, että vene kulkee normipurjeilla paremmin. Edellinen vene oli siis samaa mallia, mutta eri vuodelta... Jännä juttu, olikohan edellisen veneen rulla ihan ok...

  -Riikka

  VastaaPoista
 4. Riikka: Meillä ainakin vene rupesi kulkemaan superhyvin rullalla vasta, kun oltiin vähän opiskeltu sen erityistrimmausohjeita. Mikä vene teillä olikaan?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)