KeväthuoltoaikeitaVaikka nyt tuntuu siltä, että jäät eivät ole vielä juhannuksenakaan lähteneet, niin kyllähän se kausi on jo ihan nurkan takana. Kaikki järkevät ja suunnitelmalliset ihmiset ovat aloittaneet veneiden keväthuollot hyvissä ajoin ja laskevat ne veteen vapuksi. He kohottavat iloisina maljat kannella ylioppilaslakeissaan ja nauttivat alkavasta kesästä ja munkeista.


Mitäs meidän spontaaniin ja epäsuunnitelmalliseen perheeseen sitten kuuluu? No, jos emme saa edes ravintolapöytää varattua samalle illalla, niin eipä voi liikoja odotella keväthuollostakaan. Båt on uinunut kaikessa rauhassa hallissa ja olemme päässeet ajatuksen tasolla jotain tarttis tehdä -vaiheeseen. Mitään ihmeempiä ei onneksi ole tänä vuonna ohjelmassa. Telakan kaverit saavat maalata pohjan ja itse pitäisi vetäistä vahaukset kylkiin. Läpiviennit tarkistetaan ja sen sellaista. Ja hmmm, mitäs luulette, pitäisiköhän kuomu hakea pesulasta? Johan se lokakuussa sinne vietiin. 


Puhdistuspuolella pitäisi kiinnittää huomiota purjeisiin. Ne pitäisi viedä pesuun. Kaikki järkevät ja suunnitelmalliset ihmiset hoitivat asian jo talvella, ja me rimpuilemme muiden hajamielisten kanssa purjepesuloiden kevätruuhkassa, luulisin. Palopullot veimme kovalla tohinalla autoon tarkistuskäyntiä varten ja no, autossa ovat edelleen. Mutta ajatus oli kaunis ja kenties se ensi viikolla toteutuu. Ja ai niin, myös paukkuliivit pitäisi viedä huollettaviksi. Siitä aiheesta olenkin kirjoiattanut jo viime vuonna


Muistan myös syksyllä uhitelleeni jotain kaikkien veneen sisätekstiilien pesettämisestä, kenties jopa uusista päällisistä. Arvannette varmaan, että vuokravarastossa ovat edelleen nekin rätit. No, ehkä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja olenhan minä sentään viettänyt lukemattomia tunteja surffaillen Pinterestin kauneimpia purjehduskuvia ja käynyt omiamme läpi kivoja retkiä ja kesäisiä tunnelmia muistellen. On sekin jotain. 


Mitenkäs teillä menee? Älkää nyt taivaan tähden kaikki kertoko, että teillä on veneet laskua vaille valmiina!

P.S. Kohtalon ivaa - saimme venepaikan myös kerholtamme. Juuri kun olimme saaneet ihan huippupaikan Stadilta. Voi olla, että päädymme itse asiassa laittamaan veneen joka tapauksessa Laruun. Miksiköhän muuten kerhon pitää pantata paikkajakoa noin myöhään?

Translation: Everybody else have probably already started their spring maintenance. Well, we haven't. :D

Kommentit

 1. Me vietiin jo huoltokamoja veneen keulahyttiin (lukkojen taakse)mutta ei ole vielä asiaa tälläkään viikolla satamaan. Sen verran isot kinokset oli lunta veneen ympärillä =) Lasku vapuksi tekee kyllä tiukkaa. Ja hei, kuomu on meilläkin vielä pesulassa =D Ei oteta paineita, kyllä sitä ennätetään hyvin, eiks vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just eilen ajoin Larun ohi ja totesin, että sielläkin on vielä vedet jäässä. Ei paineita, siis. :D

   Poista
 2. Tuossa jo myllytin paapurin puolen kylkeä. Ei se haitannut, että jalat uppostivat hankeen, mutta siinä vaiheessa kun alkoi satamaan räntää, niin päätin siirtää kyseistä operaatiota edemmäs. Eli ihan vaiheessa ollaan täälläkin. Vauvalle pitäisi lisäksi rakentaa karsina, vinssinvapauttajat vaihtaa, autopilotti asentaa jne. jne. Hommaa piisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, räntä on kyllä lannistavaa! Miten sitä hommaa aina alkaakin kertyä, kun siihen ryhtyy...

   Poista
 3. Meillä on akut vaihdettu uusiin lauantaina, mutta muuten kaikki hommat on vielä tekemättä. Puomin peittoon piti vaihtaa uusi tarranauha ja vein sen verhoomoon ennen joulua. Viime maanantaina kävin vihdoin hakemassa sen pois ja totesin, että eipä tällä olisi kiire ollut vieläkään, kun lunta satoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa joo, eipä tänäänkään kyllä ulos katsoessa ihan siltä näytä, että tuolla parin viikon päästä laskettaisiin veneitä.

   Poista
 4. Meillä taas mies on ahkeroinut jo keulatason ja ikkunoiden kanssa. Sisähallissa vähän paremmin tarkenee, vaikka se on kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jollakulla edes tapahtuu jotain. Ootte inspiraationa meille muille. :)

   Poista
 5. Ja meillä on kaikki vaiheessa. Asunto lähtee alta toukokuun ekan viikon jälkeen, vene toivottavasti saadaan veteen sitä ennen, tällä hetkellä lahti on umpijäässä. Mies huhkii pitkiä päiviä veneellä, mä pyörin ympyrää kotona tekemättömien hommien kanssa. Suunnitelmissa lähteä muutaman vuoden reissulle maailmalle seilaamaan, liikkeelle toivottavasti kesäkuun aikana:-) Hommaa voi seurata osoitteessa http://www.sy-panthera.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, teillä on vähän ekstrapainetta! Kiitos vinkistä, tuun katsomaan asap! :)

   Poista
 6. No. Meillä ei oo ees vielä sitä venettä ostettuna. Että ehkä ei saada sitä vielä vapuksi veteen. Joten relax. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ehkä voitte ostaa sellaisen, jossa kaikki hommat on tehty? :D

   Poista
 7. Eikös se kevät ole arviolta kuukauden myöhässä? Meillä esim venesataman talkoitakin siirrettiin parilla vkolla eteenpäin, kun lunta ja jäätä on vielä sen verran. Eli itse ainakin ihmettelen vähän jos jollakulla on aidosti kiire saada vene veteen vapuksi vai tehdäänkö se silloin vain kalenteria, ei säätä, katsomalla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se näinkin. Ei se hytiseminen pakkasessa niin makeaa kuitenkaan ole. Ei vaan enää millään malttais odottaa kesää!

   Poista
 8. Meillä on veneessä jo verhot, siis uudet. Viime kesänä ei ollut ollenkaan. Pitääkö purjeet pestä? Pestiinköhän me syksyllä köydet, no on ne edellis syksynä pesty. Turkkilevyt on edelleen täällä kotona olohuoneessa, kun ei niitä ole voinut veneeseen viedä kun siellä on jotain remppahommaa, jota ei ole voitu tehdä kun on kylmä. Ja vinssejäkin on huollettu, mutta nekin on kai vielä laittamatta takaisin. Ei siis vielä kiirettä ole, kunhan nää kelit tästä lämpenee, niin sitten se tohina alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai niitä purjeita pakko ole pestä, elleivät ole likaiset. Meillä vaan taisi ruiskahtaa öljyä isopurjeelle tjsp., näin muistelen. Ai niin, meidänkin pitäisi uusia jotain köysiä!

   Poista
 9. Voit Norppa olla huoleti, sillä meidän suvussa aletaan yleensä miettiä vappuna, että jotain kai veneellekin pitäisi tehdä. Hyvä jos juhannukseen mennessä saadaan purjeetkin viritettyä.... Puhumattakaan yhdestä ja tuhannesta jutusta (esim. sisätekstiilien uusiminen), jotka on aika monetta vuotta ajatustasolla. Sitten kun te jo hilpeinä olette tehneet viikonloppuretken jos toisenkin, niin meitsi vielä maalaa sitä pohjaa ;) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan lohdullista! :D Mä jo ajattelin, että ollaan ainoat, jotka ei vielä ole täydessä vauhdissa.

   Poista
 10. Meillä ei ole venettä, eikä minun tartte mennä Pinterestiin, kun voin ihailla näitä kaikkia kauniita kuvia täällä sun blogissa. Ehkä minäkin sitten joskus opin kuinka purjehtijaksi tullaan :-)

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia ja tunnelmia! On täällä Armonlaaksossakin ihmetelty vielä meren jääpeittoa ja kylmiä kelejä. Muistoissa ne monet vaput, kun ollaan seilattu nenät kevätauringosta palaneina ja syöty nakkeja ja perunasalaattia sitloodassa matkan edetessä. Ehkä kaikella on tarkoituksensa ja sitten kun se kesä saapuu, tuntuu se parhaalta ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, eipä taida tänä vappuna olla pelkoa siitä, että nekku palaa... No, ehkä tosiaan tulee sitten huippukesä, toivotaan näin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)