Köydet kiinni!

[fiilistely]


Tiedättekö sen tunteen, kun takana on ihan mahtava purjehduspäivä? Ollaan saatu muutama onnistumisen elämys - ehkä ohitettu joku samankokoinen tai isompi vene (mies) tai saatu tikistettyä jonkun merkin oikealta puolelta tuulenpuuskien ansiosta ilman, että on tarvinnut vendata (minä). Ollaan löydetty kiva satama, ilta ei ole vielä liian myöhäinen vaan on juuri sopivasti aika alkaa laittaa pian iltapalaa. Köydet on saatu kiinni ja huikattu heipat naapurivenekunnille. Saa ottaa ankkurimaljan ja miettiä kannen siivoamista vasta sen jälkeen. 

Maljan jälkeen on kivaa lähteä tutustumaan ympäristöön, varsinkin jos paikka on uusi. Laivakoirakin kaipaa jo maata tassujensa alle ja mahdollisuutta isompaan kekkulointiin. Löytyisiköhän luontopolkua?
Jos veneelle palatessa on kalanpötkö kainalossa, illallissuunnitelmat menevät uusiksi. Uudet perunat pesee nopeasti ja pian maailman yksinkertaisin ja varmaan paras ateria on valmis. Jos tultiin luonnonsatamaan, niin sitten jääkaapista löytyy jotain herkkua. Pitäisikö kattaa pöytä kannelle? 

Viihdymme harvoin ihan jättisatamissa. Palvelusatamia tietysti tarvitaan muutaman päivän välein, jotta saadaan vesitankki täyteen ja septi tyhjäksi. Palvelusatamissa arvostan hyviä ravintoloita ja lämmintä tunnelmaa. Itse olen pitänyt eniten varmasti Naantalista. Tykkään myös Nauvosta ja Hangosta, mutta mies ei innostu niistä. Lähempänä olevista satamista suosikkini on Suomenlinna. Muista kuin palvelusatamista olen ollut eniten vaikuttunut Björköstä, josta ylläolevatkin kuvat ovat. Upeita ovat myös Jurmo, Stora Svartö, Aspö ja Jungfruskär. 

To do -listalla ovat ainakin Helsingholm, joka on jostain syystä jäänyt aina väliin ja Isokari. Lisäksi tahdon käydä joskus Gullkronassa kalaostoksilla. Siellä ei valitettavasti voi enää yöpyä. Laivakoira hoitaa myös vahtikoiran tehtäviä. Se ei vain taida olla kovin pelottava ja uskottava vahti. Valoisana kesäiltana on istuttava kannella pitkään, vaikka jo väsyttäisi. Miten voi malttaa mennä nukkumaan, kun maisemat ovat niin vertaansa vailla?


Nyt on kuukausi vappuun. Uhosimme laittavamme veneen veteen vapuksi (niin kuin olemme uhonneet joka vuosi), mutta mitenkähän mahtaa käydä... Keväthuoltoa ei ole vielä aloitettu, purjeita pesty ja lokakuussa pesuun viety kuomukin on vielä hakematta pois. Ups. Taisin muistaakseni kehuskella myös sillä, että pesetän tänä vuonna kaikki sisustustekstiilit penkkien pehmusteiden päällisiä myöten. Talvilomani onneksi häämöttää reilun viikon päässä, joten sitten on aikaa. 


Ja hei, alle kolme kuukautta juhannukseen! Woop woop!

[/fiilistely]

Translation: I'm waiting for summer and sailing so much it almost hurts. I just love the feeling after a day spent at the sea, happy and ready to cook dinner. 

Kommentit

 1. Ihania kuvia! Kohta se on taas täällä (kesä) :))

  VastaaPoista
 2. Kauniita maisemia kuvissa. :) Sieltä se kesä lähestyy ja tosiaan, vaan kuukausi aikaan vappuun. Viikolla törmäsin vanhaan lehtijuttuun sinusta, luin työpaikan kahvihuoneessa vanhaa naistenlehteä ja aloin katsoa, mitä tässä on niin tuttua. Sitten hokasin, että Norppahan se itse siinä on. Mukavaa maanantaipäivän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausi vappuun kuulostaa ihan hullulta tällä hetkellä, täällä on ainakin niin paljon lunta vielä.

   Hauskaa, että törmäsit muhun. :)

   Sinne leppoisaa iltaa myös! :)

   Poista
 3. Vapuksi olisi meilläkin tarkoitus saada vene vesille (vain yhtenä vuotena se on onnistunut =)). Kevään tuloa odottaa aina kovasti ja sitten se tulee ihan yks kaks ja kauhee kiire hommien kanssa. Mutta kyllä me keritään, eiks vaan, jos ei vesillä vappuna niin ainakin hvyin lähellä siinä, eiks vaan? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole onnistunut vielä yhtenäkään vuonna, ei edellisenkään veneen kanssa. Mutta uho on aina kova.

   Ja juu, hyvin lähellä ainakin. Ehkä? :D

   Poista
 4. Hirrrwee hinku kesään ja merelle kuvien johdosta! Tunnen olevani petetty kun aurinko ei paistanutkaan pääsiäisenä kuin yhtenä päivänä, höh. Onneksi talviloma alkaa vasta kuukauden päästä joten toivoa on :)
  -Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aijaa! Täällä kyllä paistoi joka päivä, mutta oli silti tosi kylmä. :(

   Ai sulla on talviloma vielä myöhemmin. :D Mä ajattelin, että olen itse varmasti vika lomailija.

   Poista
 5. Heippa, kuittaan mukavan postauksen luetuksi. Kuulin kiirastorstaina ystäväni kuolemasta, joten multa ei nyt irtoa oikein mitään kummempaa.

  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Amelie, lämmin osanottoni ja tiukka halaus. <3

   Poista
 6. Hei! täällä uusi blogisi lukija. aivan ihania kuvia ja tunnelmia! Kiitos kaunis! Nuo ihanat maisemat tuovat kesän lähemmäksi. Purjeilla nopeammin kuin ajattelemmekaan niitä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa oikein paljon! :) Ja oikeassa olet, ihan kohta purjeet rapisevat tuossa korvanjuuressa. :)

   Poista
 7. Tiedän tismalleen tuon tunteen. Se on mahtava fiilis. Nyt viimeistään tuli ikävä purjehdusta ja kaikkea siihen liittyvää. Sama kaipuu iskee keväisin venesatamien ohi kulkiessa. Ehkä vielä purjehdin tässä elämässä.

  Sulla on kiva blogi (paras). Olen seurannut sitä melkein alusta alkaen.

  VastaaPoista
 8. Hei! Jos joskus innostut, niin kirjoittelisitko vinkkejäsi purjehduspukeutumisesta? Mitä päälle, onko jotain erityishuomioita, ja erityisesti, mitkä kengät. :) Täällä aloitteleva purjehtija pohdiskelee mahdollisia hankintoja tulevaan purjehduskauteen...

  Terkuin M

  VastaaPoista
 9. Kiva blogi sinulla :) Gullkronan vierellä on tosi kiva satama, Stenskär jossa voi yöpyä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)