Isokari eli cool girls hang with pilotsKesälomapurjehduksemme varsinainen pääkohde oli tänä vuonna Isokarin majakkasaari. Jaksamme harvoin olla missään kahta yötä, viimeistään iltapäivällä alkaa yleensä poltella satamassa niin, että merelle on pakko päästä. Isokari muodosti poikkeuksen. Saavuimme sinne viikonloppuisena iltana hienon purjehduspäivän päätteeksi. Tuulta oli 6-7 m/s ja kryssimme vailla liikaa aallokkoa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Edelleenkin saattoi olla sortseissa. 

Isokarissa odottivat vähän toisenlaiset blogitreffit kuin yleensä. Tällä kertaa ei kuvattu skumppalaseja, uusia vaatemallistoja tai jälkiruokia ravintolassa. Meitä nimittäin oli vastassa blogikaverini Luotsi. Saimme aivan ainutlaatuisen behind the scenes -kierroksen luotsiasemalla. Seuraavana päivänä aamukävely suuntautui majakalle. Liikkeellä oli muitakin blogituttuja, törmäsimme nimittäin rantapolulla Merenneitoon. Olimme olleet näkevinämme Kaminamin kaukana edellämme edellisenä päivänä ja todenneet sen ehkä olevan matkalla samaan suuntaan. Olipa hauskaa tavata!


Majakka oli todella vaikuttava. Portaita kiivetessä tuli mieleen kaikenlaisia ajatuksia siitä, miten ennen vanhaan merellä on ollut vähän toisenlaista liikkua kuin nykyään. 

Iltapäivällä pääsimme jälleen näkemään jotain jännittävää. Ollilla nimittäin oli saapumassa laiva luotsattavaksi ja luotsiveneestä järjestyi paikka innokkaille katsojillekin. 
Luotsihan siis todellakin kiipeää laivaan tuollaisia laskettavia tikkaita pitkin. Kaikissa keleissä. Huh. Kaikkien millään lailla merenkulusta kiinnostuneiden kannattaa muuten ehdottomasti tutustua Luotsin blogikirjaan. Sen lisäksi, että sieltä löytyy hienoja kuvia ja kiinnostavia juttuja Isokarista, niin blogista saa myös lukea luotsin työstä ja oppia, miten merellä kuuluu olla. Ja miten laivojen lähelle ei meillä huviveneilijöillä ole mitään asiaa ja miksi. 


Kun luotsi oli lähtenyt hommiinsa, me palasimme saarelle viettämään kesäiltaa. Katoimme päivällispöydän kannelle. 
Båtin pentterissä valmistui pasta bolognesea ja salaattia.

Yöllä nukutti tukevasti kaiken jännittävän jälkeen ja aamulla jatkettiin matkaa. Lämmin kiitos Ollille ja hänen työkavereilleen vieraanvaraisuudesta ja kiinnostavista keskusteluista. Lomallemme alkaa muodostua kohokohtia niin, että tulee kohta runsaudenpula!

Translation: One of our primary destinations on this summer sail was Isokari island and the lighthouse. We also were lucky enough to get to meet one of my blog friends, the pilot. If you understand any Finnish or have Google Translator or something like that, I absolutely recommend you to take a look into his blog. A job as a maritime pilot sure is interesting and for me it seemed to be full of adventure. 

Kommentit

 1. Hienoa että saitte hyvän sään Isokariin. On kyllä upea paikka ja te pääsitte vielä luotsin kyytiinkin. Upeita kuvia. Osaat tuon lähikuvauksen. Hurja onni teillä on ollut säiden suhteen. Välillä näytti jo, että kääntyisi huonompaan suuntaan, mutta aivan kesäistä on vielä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Marko! Meillä on tosiaan käynyt aivan uskomattoman mahtava tsägä säiden suhteen. :)

   Poista
 2. Oletteko koskaan käyneet Kökarissa? Tutustumisen arvoinen kohde myös.Ihania kesäkuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan käyty, toissa vuonna. Se oli myös hieno paikka. :)

   Poista
 3. hei
  Ihan mahtavissa keleissä olette saaneet viikonlopun seilata. Itsekin oltiin merellä ja niin näytti olevan aika moni muukin. Kyllä huomasi että ihmiset halusivat ottaa kaiken ilon irti näistä hienoista loppukesän keleistä. Muutama päivä sitten kirjoittelit että siirtäisitte veneen Naantalin suuhtaan. Meillä myös mielessä samat puuhat, mutta suunnaksi Espoon vesistä olimme ajatelleet Inkoon suuntaa. Siinä kohtaa kun alkaa tuntua että jo kaikki paikat nähty eikä karttaakaan tarvitse ottaa ellenkaan esille on aika muuttaa muille vesille. Kun kyselimme paikkoja Inkoon suunnalta niin saimme selville että tänä vuonna tullut ennätysmäärä kyselyjä nimenomaan Espoossa venettä pitäviltä venekunnilta. Mukavaa meidän kannalta että tilaa vielä löytyisi meidänkin venelle muutamasta paikasta. Pieni hetki lisää autossa istumista, mutta voitamme sen takaisin monikertaisesti sillä että pääsemme heti ajalemaan niille vesille mitkä kiinnostaa enemmän.
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on käynyt ihan huippu tuuri kelien kanssa, mikä kesä!

   Mä puntaroin vielä sitä, että sellaiset spontaanit iltaretket jäävät väliin, mutta olisi kyllä ihan huippua olla aina näillä hoodeilla. :)

   Poista
 4. Aivan mahtava postaus! Mieletön juttu päästä luotsiveneen kyytiin ja majakka näyttää upealta!!! Oletteko muuten olleet Bengtskärissä? Sinne nyt ei toki malla veneellä mennä, mutta muuten?

  Et taida muuten olla kovin pitkä? Tai jos olet, on luotsi melkoinen hujoppi :)

  Ihanaa lomanjatkoa ja hyviä tuulia!

  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla oltu Bengtskärissä, pitäisi varmasti joskus mennä. Majakat ovat niin kiinnostavia. :)

   Mä olen 162 cm sulka päässä, joten olen tosiaan vähän pygmi, mutta ei se Olli silti mikään lyhyt kundi ollut. :)

   Poista
 5. Siis teillä on kyllä aivan unelmaloma! Kuvat täällä nyt on aina ihania, mutta ai että sielu lepää näissä merellisissä maisemissa <3 Rauhallista loman jotkoa ja kiitos kun jaat näitä näkymiä meillekin!
  -tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan unelmaloma, I agree! En voisi toivoa parempaa. :)

   Poista
 6. Kuin myös - oli oikein mukava tavata koko Norppa-perhe ja Mr James Bond... eikäkö Mr Luotsi! Pääsinpä vihdoin rapsuttamaan laivakoiraakin oikeasti, eikä vain lähettelemään virtuaalirapsutteluja :)

  Ai mikä hieno seikkailuntäyteinen päiva teillä on siellä ollut! Mahtavaa että pääsitte luotsiveneeseenkin mukaan.

  Päätimme, ette seilaamme Isokarille joskus toistenkin - varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se aika Bondi, kun tuolla lailla kipuaa! :D

   Oli kivaa nähdä, toivottavasti toistekin. :)

   Poista
 7. wow looks like some great adventures!
  http://freckledflair365.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Vautsi! Nyt on tämä likka täällä ruudun äärellä aivan vihreenä. =)
  Mr. Luotsin kainaloon päästy, kavereita bongattu ja vielä luotsilaivaan.. huh huh! Aikamoista lomaa sulle/teillä. Terveisiä ja myötäisiä tuulia vaan jatkossa. Mielenkiinnolla kyllä seuraan mitä vielä tuleman pitää.


  VastaaPoista
 9. Majakkahulluna olen täällä ihan kateudesta vihreä! Ihana postaus!! Isokari jäi meiltä tänäkesänä vielä väliin, mutta listalla on, ehdottomasti.

  VastaaPoista
 10. Todella kauniiden kuviesi kautta välittyy ihana tunnelma merellä. Kiitos siitä. Kiva, että mukavia kelejä on vielä piisannut.
  Mitens on rantaumisten laita? Onko tullut jo 10 täyteen tänä kesänä? Minulle tuli vasta 2 viime viikonloppuna. Laiturista olen ajanut pois kyllä useamman kerran, sillä olemme olleet peräankkurissa sen verran monta kertaa ja siinä hommassa muskeleista on oikeasti apua.
  -Meritara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuuuh, nolottaa myöntää, mutta mä olen täysin taantunut tässä rantautumishommassa ja pysytellyt vain ja ainoastaan mukavuusalueella eli keulassa. Pitäisiköhän vähän terästäytyä?

   Poista
 11. Suurkiitos,

  neuvoista otettu vaari (ja varmuuden vuoksi haettu kuitenkin kemikaalit jolla paniikin tullessa saa tajun kankaalle yläilmoissa;))

  Linkki oli hyvä, faktat rauhoittaa kummasti.

  t.Susse

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)