PurjehduskuulumisiaFirst things first... Viime viikolla ostamani "paperipussi" päätyi Båtin pentteriin. Siinä säilytetään pussipastoja ja valmisruokia, joiden pakkaukset eivät juuri hivele esteettistä silmääni. Kuivamuonaakin täytyy nyt hankkia veneelle hieman lisää kesälomapurjehdusta silmällä pitäen. 


Viime viikon kiintiöpurjehdus typistyi iltaversioksi, kun luvassa oli kovia ukkosia. Tämä oli vähän harmi juttu, koska meillä oli mukanamme siskonpoikani, joka oli odottanut yöretkeä kovasti. No, pääasia, että pääsimme merelle edes hetkeksi ja natiainen sai kokeilla veneilyä. Ensin haettiin hänelle Paviljongilta purilainen ja käytiin läpi vähän veneen osia ja sitä, mitä tehdään, jos jotain sattuu. Liivit sovitettiin oikealle tiukkuudelle ja kerrattiin niiden toiminta. 

Tuulta oli juuri sopivasti nelisen metriä sekunnissa, jotta ensikertalainen sai miellyttävän kokemuksen. Päivä oli huippukuuma, mutta merellä oli mukava olla. Purjeidennostolimut viilensivät. Miehelle ja Laivakoiralle vilvoittava tuulenvire ei riittänyt vaan laitoimme veneen hetkeksi parkkiin ja he pulahtivat uimaan. 


Minipurjehduksemme kohteena oli Skiffer, jossa kävimme pizzalla. Purjehdimme sinne myötäisillä tuulilla. Kun vatsat olivat täynnä, oli aika suunnata kohti kotisatamaa reippaasti, pilviä alkoi jo kasaantua taivaalle. 
Puksutimme takaisin koneella ja saavuimme satamaan koko lailla oikeaan aikaan, mantereella satoi jo paikoin. 


Laivakoira tuli ihan viereen, tiukalle pienelle kiepille. Siskonpoikaa naurattivat sen toilailut rantautuessa ja lähtiessä. 


Vaikka päivä oli todella lämmin, illalla piti jo vetää pitkähihaista päälle, ettei olisi palellut. Snif, sieltä se syksy tulee. Mutta ensin tulee lomalomalomalomaloma, johon on muuten enää ihan muutama päivä. To do -listalla on muun muassa seuraavia asioita:

- lakanoiden ja pyyhkeiden pesu
- ruokavarastojen huolellinen suunnittelu ja hankinta
- sen selvittäminen, onko HSF:llä Hangossa vieraspaikkoja
- mukaan otettavien vaatteiden pähkäily
- lomalukemisten etsiminen kirjastosta.

Aika kivaa!

Translation: We went for a mini sail with my nephew. 

Kommentit

 1. Teillä on ollut jäälleen kiva päivä merellä =). Oma lomani loppui tänään joten toivotan sinulle ja koko båtin miehistölle antoisaa lomaa! Ihan varmasti on vielä kauniita ilmoita teillekkin säästössä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! Toivottavasti teilläkin oli ihana loma. :)

   Poista
 2. Hangossa HSF:llä ei ole vieraspaikkoja - kaikki Itäsataman paikat ovat Hangon vierasvenesataman paikkoja, jossa tilaa kyllä löytyy tähän aikaan - loput paikat Hangon kaupungin yksityisille vuokrattuja venepaikkoja. Itämerenportista löytynee myös vieraspaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Nyt on sitten sekin selvitetty. :)

   Poista
 3. Kivaa, kun teillä loma vasta edessä. Sinulle lähettämäni postin maksikirje ehtii toivottavasti perille ennen lähtöänne (tulee ykkösluokassa, kun ykkösluokkaa on sen saajakin ;.)) terkuin Riitta by Nuppu Home

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehtii varmasti. Lähdetään loppuviikosta, kunhan kotiudun työreissulta. :)

   Poista
 4. heippa

  Toivottavasti kelit suosivat lomanne aikana. Itse tulimme juuri kesän pisimmältä veneily reissulta mikä sisälsi niin luonnonsatamia kuin Hangon hälinää ja Naantalin muumeja. Kävimme ensimmäistä kertaa myös Högsårassa ja Helsingholmissa, joista taisi joskus olla täälläkin puhetta. Kumpikaa ei pettänyt odotuksia. Se Helsingholmin kuuluisa sauna täytyy kyllä ensimmäisenä varata kun jalka koskettaa maanpintaa ( meidän vuoro keskiyöllä) ja en kyllä jättäisi väliin siellä savustettuja kalojakaan. Högsåran Farmors cafeen herkut pyörii mielessä vieläkin :) Sinne voisi tehdä joskus päiväretken ihan autollakin. Myös Jakobshamn on kiva vaikka aina kun ollaan rantauduttu sinne niin siellä tuntuu pyörivän kaikenlaista "kermaa". Ollaan törmätty siellä sekä Selänteeseen että Räikköseen :)
  Summa summarum....Oikein hyvää lomaa...

  Sanna

  VastaaPoista
 5. Moikka, millä nimellä olet instagramissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun instanimi on norppaliina ja linkki löytyy tuosta sivupalkistakin. :)

   Poista
 6. Hangossa vierasvenepaikkoja on myös hangonkylän puolella, jos kaipaa rauhallisempaa lomailua (:

  VastaaPoista
 7. Kiva blogi sinulla, liityin lukijaksi.

  Laivakoira on kyllä söpö!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)