Viini, tuo elämän eliksiiri

Hyvän ruuan kanssa yhteen kuuluu ehdottomasti hyvä viini. Viiniostoksia rajoittaa se tosiasia, että lasipulloja emme tahdo veneelle viedä. Niinpä valinnat täytyy tehdä laatikkoviinien joukosta. Onneksi niitä on nykyään olemassa todella hyvä valikoima.

En enää muista, kuinka tulimme ostaneeksi Doppio Passoa ensimmäisen kerran. Onnekas sattuma sen löytäminen kyllä oli, koska tämä on kesäiseen aikaan suosikkejamme arkiviiniosastolla. Mökille hankitaan usein tätä ja kotiinkin, samoin bileisiin ja ties minne, koska tämä on helppo viini joko vain tissutella tai ruuan kanssa juotavaksi, jos siitä sattuu pitämään. Tämä viini kuitenkin varmasti jakaa mielipiteitä, koska siinä on melko runsaasti sokeria ja makeus kyllä tuntuu. Plussaa tulee edullisesta hinnasta, pönikkä maksaa 28 euroa ja rapiat.



Jos haluaa oikein kertakaikkisen hyvää hanaviiniä, kannattaa valita tämä pakkaus. Ripasso-viinit tehdään minun käsitykseni mukaan niin, että rypäleet kuivuvat auringossa ja niin niistä saadaan supermaukasta mehua viinin pohjaksi. En todellakaan ole mikään asiantuntija, näin vain muistelen kuulleeni. Joka tapauksessa Italian auringon voi melkein maistaa. Slurps.



Syy siihen, miksi juomme enimmäkseen punaviiniä, on yksinkertainen. Mies ei juuri valkoviinistä välitä. Itselleni se maistuisi kyllä varsinkin lämpiminä kesäiltoina kalaruokien kanssa. Ehdin jo surra tätä miehelle, kun hän sanoikin, että kyllähän hän voi valkoviiniä juoda, kunhan se on Chablis'ta. Ah, mies olikin siis laatutietoinen eikä nirso. Vai ovatkohan ne sama asia? No, en minäkään herkkuvalkoviiniä pahakseni pistä ja Chablistakin saa nykyään laatikossa. Tätä oli minun synttäreilläni viime vuonna ja suosio oli valtava.



Kuvat Alko

Kommentit