Wearing while sailing



Ennen lomaa minulta kysyttiin, mitä yleensä pakkaan mukaan pitkälle purjehdukselle. Myös sadeasuistamme on tullut kyselyitä. Tässä siis vastauksia kysymyksiin. Lämpimiä satamapäiviä varten pakkasin mukaan kaksi mekkoa. Mekot ovat käteviä - ne menevät pieneen tilaan ja yksi vaatekappale riittää, ei tarvita erikseen ylä- ja alaosaa. Lisäksi ne ovat mukavia ja näyttävätkin aika kivoilta. Molemmat mekot ovat Henri Lloydin. Toisen olen ostanut viime kesänä ja toisen sain ennen reissua blogin kautta. 




Toistaiseksi on ollut niin lämmintä, että olen pärjännyt purkkareilla ja tennareilla. Minulla on UGGit veneellä, mutta niitä olen tarvinnut vasta pari kertaa, jos olemme olleet vesillä vielä auringonlaskun jälkeen. Sadepäiviä varten minulla on Crocsin kumpparit. 



Sortseja minulla on mukana yhdet. Ne alkavat olla niin venyneet, vanuneet ja auringon haalistamat, että taitavat lentää roskikseen loman jälkeen. T-paitoja, pitkähihaisia ja lyhythihaisia on runsaasti, ettei tarvitse olla koko ajan pyykkäämässä. Mulberryn pikkulaukussa kulkevat rahat, puhelin ja huulirasva. Muuta ei lomalainen tarvitse. 


Kesäpyjamani, jossa arvatenkin nukun, on osoittautunut myös erinomaisen päteväksi koiranulkoilutusasuksi hiljaisissa satamissa. Kun aamulla ei heti jaksa miettiä muuta kuin kahvia, mutta koira pitäisi viedä. Tämä on ainoa puolustukseni sille, että vaeltelen pitkin maita ja mantuja yöasussani. 



Veneen liikkuessa tarvitaan nyt jo lämpimämpiä vaatteita. Pitkinä housuina minulla on mukana verkkarit ja farkut. Kummatkaan eivät ole erityisen hyvät purjehdushousut, joten vedän suosiolla haalarit päälleni, kun irroitamme köydet. Haalarini ovat jättikokoiset, mutta sillekin on hyvä syy. Aivan kauden alussa ja lopussa saan mahdutettua alle toppahousut. Uskokaa, kun sanon, että ne tulevat joskus todella tarpeeseen! Haalarit ovat myös sadehousut ja merkiltään Henri Lloydit nekin. Ostin ne netistä pari vuotta sitten. Olen joskus ihan blogin alkuaikoina kirjoittanut sade-/purjehdusasuistamme täällä. Lisäksi pipo on nyt jo tarpeen. Yläosassa minulla on alla pitkähihainen t-paita ja fleece. Näillä olen toistaiseksi pärjännyt. Välillä olen viimeisen tunnin aikana lisännyt päälle vielä Uniqlon ohuen untuvatakin. 

Meikannut en ole kertaakaan ja ensimmäisen viikon jälkeen lakkasin myös yrittämästä hiusten kanssa. Look on siis pääsääntöisesti jotain metsänpeikon ja hobitin välimaastosta, mutta hyvä niin. Ei ressaa. 

Miehen vaatekassin sisältö on oikeastaan koko lailla samanlainen kuin omani, miinus mekot. Rentoa, helppoa, mukavaa ja sitä rataa. 






Lisäksi molemmilla on lenkkivaatteet mukana. 

Purjehdusretkellä sitä kyllä huomaa, kuinka vähillä vaatteilla sitä tosiaankin tulee toimeen. Pakko on silti myöntää, että jotain vaate- ja asusteyksilöitä jo vähän kaipailen kotoa. Loma on ollut niin rentouttava ja täydellinen, että ajatus hiusten harjaamisesta, hienostuneemmasta manikyyristä ja nahkakengistä ei yhtäkkiä tunnukaan enää pahalta. 

Translation: This is pretty much what I have been wearing lately. The same clothes over and over again. The reason is very simple - I didn't pack much as we don't exactly have a walk in closet on board. 

Kommentit

  1. Haha, toi pyjama on niin hyvä!:) Mut nähdään myös mitä erikoisemmissa asuissa ihan näillä kotikulmilla aina viikonloppuaamuisin ennen kuin lähdetään koirien kanssa sille kunnon lenkille. Suloista lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mun on pakko myöntää, että vedän välillä ihan kotinurkillakin pyjamassa koiran kanssa iltakävelyllä. :D

      Poista
  2. On kyllä kivat nuo molemmat mekot! Erityisesti tykästyin tuohon ohuempi raitaiseen.. ihana. Tahtoo tollasen! Näiden muutaman raidallisen seuraksi joita vaatehuoneeseeni on viime viikkoina jotenkin vahingossa(?) eksynyt...

    Leppoisaa lauantaita! Niin ja meillä on selkeästi samat tavoitteet.. työpaikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raitamaniako on vallnnut sinutkin? Hyvä hyvä! :D

      Ja joo, toivottavasti molemmat päästään tavoitteeseemme mahdollisimman pian. :)

      Poista
  3. Pyjama :D! Haalarit ovat siitä hyvät myös, kun fikahetken aikana keikahtaa, niin teet eivät ole housuilla polttamassa vaan ne voi vaan siististi pyyhkästä pois :). Säästää sitä pyykkiäkin!

    Ihania kuvia, ihania juttuja!

    Puss!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi on kyllä myös haalarien hyvä puoli, mulla nimittäin on kuppi nurin aika useinkin. :D

      Puss itsellesi, mites teillä on beebispurjehdukset menneet?

      Poista
  4. Kiva kuulla Sinusta taas! Henri Lloydista on moneksi. ;)

    t. Born Grown

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)