Kuinka vene sisustetaan

Minusta veneen sisustusta on mukavaa pohdiskella. Kotimme värimaailma on jotain melko lailla muuta kuin sinivalkoista, mutta olen aina pitänyt tästä raikkaasta yhdistelmästä. Saaristohuvilaa meillä ei valitettavasti ole, eikä varmaan ilman lottovoittoa tulekaan, joten saanpahan nyt toteuttaa merihenkistä sisustusta edes jossain. Aloitan kuvalla sarjasta "Aivan ihana, mutta ihan liian kallis". Kyseessä on vanhoista purjeista tehty sisustustyyny. Tyyny maksaa 100 euroa, joten se jää itseltäni hankkimatta, mutta jos jotakuta kiinnostaa, niin Villa Verandasta saa.Meillä on ennestään muutamia juttuja, jotka muuttavat veneelle, koska sattuvat sopimaan sinne niin hyvin. Sinivalkoiset lakanat lienevät itsestäänselvyys. Kaapeista löytyi myös sopivanlaista uunitumppua ja -lappua. Ikivanha Gantin klassikkotyyny taitaa olla just eikä melkein. Meidän kodistamme ei nimittäin saa saaristohenkistä tekemälläkään, joten tyyny pääsee paljon luonnollisempaan osoitteeseen.
Nämä torkkupeitot ovat jo matkalla Zara Homesta. Kaltaiseni järkevä (?) talousihminen tienaa rahat huomenna kirpparilla ja hakee sitten peitot postista. Peitot ovat muutenkin talousihmisen mieleen - 49 euroa kappale, kun Gantin vastaavat olisivat olleet 149 euroa kappale. Olen kokenut vastaavaa Zara Homen kanssa ennenkin, joten suosittelen niitä, jotka pitävät Gant Homen tuotteita melko suolaisen hintaisina, kurkkaamaan Zaran valikoimia. Suomessa Zara Homea saa Elloksen kautta.Ensimmäinen ostos, jonka tein venenimikkeellä, olivat nämä Lexingtonin keittiöpyyhkeet. Joo, ihan turhaa, tiedetään. Halusin kuitenkin juhlistaa tarjouksemme läpimenoa pari viikkoa sitten jollain itselleni ominaisella tavalla. Pullollinen samppanjaa keskellä työviikkoa olisi ollut hieman huono vaihtoehto, joten ostin sitten kodintekstiilejä. Miehen vuosia sitten työmatkaltaan tuomat Gantin pyyhkeet sopivat veneeseen hyvin, joten ne muuttavat sinne.
Peili ei saa olla helposti rikkimenevää sorttia, koska se varmaankin lentää aika ajoin lattialle. Suojaisivatkohan rottinkireunat? Lattialle tarvitaan matto. Olin ensin ajatellut jossain väliaikaisessa riehakkuus- ja eksperimentaalisuuskohtauksessa, että vesimeloninvärinen olisi raikas. Tokenin nopeasti ja päätin säästää mahdolliset muotivärit torkkupeittoihin ja tyynyihin. Sininen tähtimatto on enemmän minua.
Salongin ja keulapiikin välissa on nyt sinivalkoruudullinen verho, jonka ajattelin jossain vaiheessa vaihtaa paksua luonnonvalkoista puuvillaa olevaan sivuverhoon. Mahdollisia ostopaikkoja voisivat olla Ikea, Kodin Ykkönen, Zara Home tai Stockmann. Jostain näistä luulisi löytyvän.Erilaisia koreja tarvitaan kaikenlaisen sälän säilytykseen. Kaikelle pitää olla oma paikkansa ja pehmeitä kangaskoreja ajattelin sijoittaa salongin seinähyllyille.
Ostoslistalla lisäksi: Muoviastiasto, aterimet, kattiloita ja pannuja, tiiviitä muovipurkkeja mausteiden, kahvin ynnä muun säilytykseen, merelle hellävaraisia sampoita ja saippuoita... Ja varmaan vaikka mitä muuta, tarpeita tulee varmasti ilmaantumaan.

Lainatut kuvat HM, Villa Veranda, Riviera Maison, Zara Home, Google

Kommentit

 1. No mä vähän ihmettelinkin niitä meloninvärisiä mattoja, mutta ajattelin, että sulla on varmaan joku visio, mitä mä en pysty näkemään mielessäni! :D

  VastaaPoista
 2. Outi: Oli mulla visio ja itse asiassa se meloninväri sinivalkoiseen yhdistettynä houkuttelee edelleen jossain muodossa. Mut ei ehkä ihan tolleen kuitenkaan. :D

  VastaaPoista
 3. Tuo leipäkori tuo veneelle myös vähän puuvenetunnelmaa. Naru nimittäin on tervanarua ja tuoksuu ihanalle!

  VastaaPoista
 4. Tickler: Hei ihanaa, pakko tilata!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)