Miten päästä alkuunMeillä oli jo olemassa muutamia purjehdusoppaita, joista alkaa tutustuminen. Valitsin suomenkielisen, koska sanaston oppimisessa sekä englanniksi että suomeksi tuntui olevan näin alkuun vähän turhan paljon haastetta. Olemme ilmoittautuneet kahdelle purjehduksen teoriaa käsittelevälle kurssille huhti- ja toukokuussa. Toisella kurssilla on myös käytännön harjoituksia, mutta ne keskittyvät ilmeisesti lähinnä rantautumiseen. Rantautuminen minulla on jollain lailla hallussa moottorivenetaustan ansiosta, mutta ainoastaan se kuuluisa hyppääjän rooli. Olemme siis suunnitelleet osallistuvamme ihan purjehduskurssillekin. Toiveissa olisi päästä sellaiselle toukokuun aikana. Veneen luovutus on nimittäin 15.5. (Alle kolmen kuukauden päästä, jipii!)Veneen osissa tuntuu olevan se kovin opettelu. Sanasto on uutta ja termit sekoittuvat. Sen sijaan tuulen tarttumisen purjeeseen ja eteenpäin vievän voiman logiikan ymmärrän. Venda on vastatuulikäännös ja jiippi myötätuulikäännös. Ja jiipissä varsinkin piti varoa sitä puomia, check check!Eilen illalla ennen nukkumaanmenoa katselimme romanttisesti sängyssä videoita purjehtimaan.fi-sivustolta.

Kommentit

  1. Hyvä kirja! Ja kurssi on varmasti oiva käydä. Itse olen suorittanut saaristolaivurin tutkinnon, mutta ei se paljoa kyllä peruspurjehduksesta mitään opeta.

    Meidän laivakoirat ovat Vera ja Wanda. Mutta kun veneessä nopeasti niitä huutaa tulee: Wenda ja Vaara!!

    VastaaPoista
  2. Tickler: Jep, kurssit on kyllä ihan pakolliset varsinkin mulle, kun kokemusta on vain moottoriveneestä. Mies haltsaa purjehduksestakin perusjutut ja on ollut ikänsä vesillä, mutta on mukavaa, kun hän haluaa tulla kanssani. :) Hyvät nimet teidän koirilla!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)