Vene on meidän!Tänään allekirjoitimme mieheni kanssa kauppakirjat ensimmäisestä purjeveneestämme. Vaikka juuri nyt onkin vaikeata uskoa, että se kesä sieltä vielä joskus tulee, ovat ajatukset jo kimaltelevassa meressä ja kauniissa kesäilloissa. Olen merimiehen urallani vielä aivan alkutekijöissä. Pienehköllä moottoriveneellä olen hiukkasen harjoitellut merellä olemista, purjeveneeseen nousin ensimmäistä kertaa, kun menimme katsomaan tätä venettä, josta juuri maksoimme käsirahan. Niinpä tämä blogi tulee sisältämään paljon opettelua, tyhmiä kysymyksiä, purjehtimiseen liittyviä kursseja ja toivottavasti myös onnistumisen elämyksiä. Enkä minä olisi minä, jos en saisi ujutettua sekaan myös pohdintoja siitä, kuinka vene sisustetaan ja kuinka siellä pukeudutaan. Vielä tässä vaiheessa olen myös vakaasti sitä mieltä, että meidän veneellämme syödään ihania itse valmistettuja herkkuruokia ja juodaan hyviä viinejä. Makuelämyksistäkin aion siis kirjoittaa ja joskus jakaa jonkun hyväksihavaitun reseptinkin. Tuleva kesä osoittanee, joudunko nöyrtymään purkkiruokien suosijaksi.

Niin, se vene. Se on malliltaan Avance 24. Päivän toisena aktiviteettina oli asiaankuuluvasti retki Venemessuille. Ostimme sopivasti messutarjouksessa olleet paukkuliivit kummallekin. Ihan hyvin ne sopivat iltapalan kattaukseenkin.

Kommentit

 1. Mahtava idea tää blogi! Lyöttäydyn mukaan :)

  VastaaPoista
 2. Loistava teema, tästä tulee tosi mielenkiintoinen opetusretki! Arvaas mitä. Mulla on muistikuva, että sain teiltä synttärilahjaksi (?) lahjakortin munkkikahveille teidän veneen kannelle. Tarjousta ei ole vielä käytetty, joten saako lahjakortin siirtää purkkarin kannelle? ;)

  VastaaPoista
 3. H: Tervetuloa! :)

  Hanna-K: Ite oot!

  Nelli: No tietty saat siirtää! Voi kuule vielä olla, että saat itsetehtyjä munkkeja. Tämä e-kammoon hurahtanut nimittäin saattaa ottaa sellaisen pikku sivuprojektin, että opettelee paistamaan munkkinsa itse. :D

  VastaaPoista
 4. Toimiva pilssipumppu on tärkein varuste ;)

  VastaaPoista
 5. Aapeli: Kiitos vinkistä! Ja minäpäs jopa tiedän, mitä pilssipumpulla tarkoitetaan... Ou jee! :D

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon veneestä. Vinkkailen turistina sen minkä pystyn, ja seuraan innolla teidän taivalta. Kuka tietää, ehkä sitä itsekin siirtyy joskus pois anopin kyydistä omaan paattiin.

  VastaaPoista
 7. Siis tää on just sitä mitä olen kaivannutkin :)
  Ollaan miehen kanssa haaveiltu purjeveneestä jo muutaman vuoden, vaikka meillä ei purjehdustaitoja lainkaan olekaan. Näillä näkymin rakennetaan ehkä se talo ensin ja lykätään veneen hankintaa. Joten siihen asti nautin lueskelemalla muiden purjehdus blogeja. Mukavaa päästä seuraamaan purkkarielämän alkua :)

  VastaaPoista
 8. -Ria: Vinkkejä odotellessa! :)

  Anni: Tervetuloa mukaan! Toivottavasti teillekin koittaa merellinen elämä pian. :)

  VastaaPoista
 9. Charin blogissa olleen postauksen myötä löysin tänne. Ihana aihe ja erityisesti - suotuisia tuulia purjehduksillenne omalla veneellä!! Saman suuntaisia ajatuksia löytyy omasta blogistani. Ostin juuri viikko sitten oman veneen ja se on taas yksi askel kohti seuraavaa. Käypä vilkaisemassa hankintaani ;).

  Avance on ihana vene! Entisessä elämässäni vietimme pari kesää 245:lla, joka on toivottavasti seuraava omani. Sitten vaihdoimme isompaan, 36:een.

  Ilolla lähden nyt tutkimaan postauksiasi!

  VastaaPoista
 10. Tickler: Tervetuloa, kiva kun löysit tänne! :) Tulen asap vastavierailulle sun luokse.

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtava blogi! Charin vanhan postauksen luin vasta nyt, tupsahdin tänne ja innostuin heti! Itse olen isän veneessä viettänyt aikaa lapsesta saakka ja aina haaveillut siitä, että joskus myös ihan itse osaisin venettä hallita. Tänä keväänä elämäntilanne vihdoin antoi myöden saaristolaivurikurssille :) Tosin nuo sinun käymäsi kurssit, joissa päästään käytäntöönkin, niin kuulostavat erinomaisilta. Pelkän saaristolaivurin opeilla en uskaltaisi lähteä vielä kehumaan osaavani purjehtia :D Täytyy siis ottaa selvää noista kursseista ja seurata oppimaasi.

  Onnittelut vielä kauniin veneen hankinnasta ja opintäyteistä kesän odotusta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)