Pidetäänkö teillä mattoja lattialla?

Ahkerasti Vene kotina -kirjaa taas luettuani tiedän nyt, että niitä mattoja pitää olla useampia. Kynnysmattojakin pitää olla kolme - yksi laiturille, yksi ihan keulaan ja yksi ennen kajuutan ovea. Ja sitten vielä se The Matto tarvitaan salongin lattialle. Kukapa olisi arvannut, että veneeseen, joka on oleskelutiloiltaan pienempi kuin makuuhuoneemme, tarvitaan neljä mattoa! Maaniselle sisustajalle tämä ei ole mikään ongelma vaan ilonaihe.

Räsymattohan on se perinteinen venematto. Räsymatto ei vain ehkä ihan istu imagooni. Tilanne kuitenkin muuttuu, jos mattoon lyödään Lexingtonin merkki. Nähtyäni tämän maton käänsin takkini oikopäätä ja valmistaudun mittausreissuun. Samalla reissulla voin taas taputtaa Båtia ja kertoa sille, että veteenlaskuun on enää reilut pari kuukautta ja että meidän molempien iloksi osaan nyt paalusolmun.



Helppo valinta kynnysmatoksi. Liian helppo? En tiedä, mutten näe itseäni kyllä kyllästymässäkään tähän.



Kuvat Lexington ja Mio

Kommentit

  1. Onpa viihdyttävää lukea purjehtimisesta Norpan silmin. Millaisiakohan tarinoita liittyy siihen kun koittaa itse purjehduksen aika? Sen verran fiilistelyä liittyy jo tähän valmisteluvaiheeseen... ;)

    VastaaPoista
  2. Hanna-K: No sittenhän tämä fiilistely vain yltyy yltymistään! :D Raportoin jokaikisen tekemäni solmun ja manööverin ja odotan vuolaita kehuja taitavuudestani...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)