Lomasuunnittelua

Meillä tosiaan kävi niin, että loma-arvonnan tulos ei ollut aivan täydellinen. Niinpä joudumme unohtamaan Ruotsin tältä vuodelta ja tekemään kesälomareissumme kotimaan vesillä.Jos Båt saadaan suunnitellusti veteen vapuksi, meillä on toukokuu aika siirtää sitä lännemmäksi. Lähtötilanne nimittäin on se, että Båt lasketaan veteen Itä-Uudellamaalla. Toukokuussa kaksi viikonloppua menee häissä ja muissa perhejuhlissa, joten vapaapäiviä venen siirtoa verten ei jää kovin montaa. Kesäkuun ensimmäisinä päivinä meidän pitäisi jo aloittaa retkemme, jos mielimme päästä kauas - meillä on lomaa yhdessä alle kolme viikkoa. Puntaroimmekin nyt sellaista vaihtoehtoa, että Båt jäisikin paluumatkalla kauemmas kodista ja siirtäisimme sen sitten myöhemmin kotisatamaan.Emme tosin vielä tiedä, missä tämän kesän venepaikka sijaitsee.Tänä vuonna yritämme käydä Saaristomerellä niissä paikoissa, jotka viime vuonna jäivät väliin. Emme ehtineet esimerkiksi Björköhön, joten tämä asia korjataan tänä vuonna. Myös kovasti suositeltu Farmors Cafe Högsårassa kiinnostaa, samoin Helsingholm. Sitten on joitain paikkoja, joissa haluaisin käydä uudelleen. Yksi näistä on Rödjan, josta saatiin viime kesän parhaat ja ainoat savukampelat. Saunakin oli aivan ihana.

Ennen kesälomalle lähtöä Båt pitää myös katsastaa. Katsastusvarusteet ovat onneksi kunnossa, vain raketit uupuvat. Niidenkin järjestely on jo työn alla.Ruokavalinnoissa pitää olla tänä vuonna suunnitelmallisempi. Olemme liikkeellä hivenen vilkkaimman kauden ulkopuolella ja viime vuonna tämä aiheutti ongelmia. Kaikki paikat eivät olleetkaan enää auki.Viime vuonna meillä kävi myös aivan eeppinen moka. Viini loppui kesken! Jouduimme tekemään poikkeaman reitiltämme päästäksemme Nauvoon ja Alkoon. :DSuunnittelu siis alkakoon, vaikka Båt ei olekaan vielä vedessä. Kesälomaan on alle kaksi kuukatta!

P.S. Lumet, voisitteko häipyä?

P.P.S. Aivan hirvittävä linssikuume! EF-L 24-70mm f/2.8 L USM zoom on märkä uni, edullisempia vaihtoehtoja kartoitetaan...

Kommentit

 1. En ehtinyt tuohon suosikkipaikkapostaukseen mitään laittaa, mutta Björkö tuli mullekin ekana mieleen sun listan ulkopuolelta. Saaren luonto on tosi vaihtelevaa, paikka on suojaisa melkein kaikilla tuulilla ja se pikku järvi on hauska, kivaa uida makeassa vedessä. Ja Farmors Cafe on ihan ykkönen! <3

  Rödjanin sauna on ihana ja aiempina kesinä pikkumatruusi oli ollut kovasti innoissaan lampaista (onkohan siellä niitä vielä)? Nyt se on jo niin iso ja cool ettei paljon karvaturrit innosta.
  Elisaaressa on myös ihana pikkusauna (se pieni rantasauna, ei se uimarannan vieressä oleva).

  Mekin tuumattiin, että voi olla, että Ruotsin reissu jää tältä kesältä väliin. Joudutaan tekemään perheloma heinäkuussa ja silloin siellä taitaa olla niin kova ruuhka joka puolella, ettei se oikein innosta.

  Me ollaan mietitty, että joku kesä vois pitää venettä jossain vaikka Turun suunnalla. Autolla sinne menee nopsaan ja viikonloppuisin olisi paljon kivoja paikkoja. Päiväpurjehdukset ei tosin sitten onnistu (tai pitää lokkeilla kavereiden veneissä)

  Palaan siihen venepaikkaan...

  VastaaPoista
 2. Mikä kastike tuossa fisun kanssa on? Herkullisen näköisiä ruokia. Onneksi kohta saa parsa hollandaise ja punaviinissä haudutettua lampaan potkaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli Avance kesän Taalintehtaalla juuri noiden siirtymien takia. Sinne pääsee sekä Helsingistä että Turuust bussilla suhteellisen helposti. Ja on kauppa, Alko & tori. Suosittelen.

  VastaaPoista
 4. Hei, me ollaan käyty kahden viikon lomalla (13päivää) Utössa saakka enkä kokenut aikaa mitenkään lyhyeksi. Ehdittiin Utössäkin olla kaksi yötä ennen kotimatkalle lähtöä. Samoin ollaan aina kaksi yötä Hangossa jompaan kumpaan suuntaan mennessä. Kotisatama on vielä Itä-Helsingissä, niin lähteen lähtiessä siitä tulee aina vähän lisämatkaa. Me ollaan pyritty tekemään aina matkan alkuun muutama pidempi purjehduspäivä tuulten suosiessa, niin on sitten varaa tehdä lyhyitä saarihyppelyjä ja pelivaraa enemmän tuulten ja säiden ja lasten jaksamisen mukaan.
  T. Lasten ehdoilla

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia!

  Olen uusi bloggaaja ja etsin kävijöitä blogiini. Käythän katsomassa uuden blogini osoitteesta:
  http://avecvaish.blogspot.com/

  Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Elina: En malta odottaa, että päästään Björköhön! Kuulostaa niiiiiiin ihanalta. :) Elisaaren pieni rantasauna on tuttu, ihana on!

  Me ollaan myös puhuttu siitä, että pidettäisiin joskus venettä Turun suunnalla, mutta olisi toisaalta sitten tylsää joutua luopumaan päiväretkistä. Pitää varmaan muuttaa Turkuun, niin sekin ratkeaa. :D

  Marko: Slurps sunkin menulle! Kalan kanssa oli jotain simpukkavaahtoa tms. Hyvää oli, vaikka ensin epäröin, kun kastike näytti mun mielestä ihan syljeltä. :D

  Tickler: Sounds gooooood. Båthan voisi vaikka paluumatkalla jäädä sinne tai jotain. Hmmmmm...

  Lasten ehdoilla: Jee, kuulosti ihanan rohkaisevalta! :) Kiitos sinulle!

  Anonyymi: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 7. Suunnitelmat kuulostavat hyviltä! Mekin ollaan mietitty joskus veneen jättämistä jonnekin matkalle, mutta aina ahneet vierassataman pitäjät ovat veloittaneet täyden hinnan (180-250 kr) yöltä, joten suunnitelma ei ole koskaan toteutunut.

  Mä olen yhä kateellinen saunoille. Huoh, purjehtiminen ilman saunomista on vähän vaillinaista. Onneksi hyvä ruoka ja ne lampaat (eivät lautasella) auttavat välillä. :)

  VastaaPoista
 8. Miss P: Purjehtiminen ilman saunaa on kyllä todellinen vääryys! Mä en nähnyt viime kesänä yhtään lampaita!

  VastaaPoista
 9. Hei Norppa!
  Luuletko, että voisit lisätä blogiisi jonkinlaisen satama-tagin? Olisi sitten mahtavaa voida etsiä inspiraatiota matkan varrella. Itse en koskaan muistaa paikkojen nimiä, ja täällä on ihania kuvauksia, ja reittejä voisi suunnitella niiden mukaan. Vai olenkohan jotenkin onnistunut missaamaan sellaisen?

  Meillä vene asustaa Paraisilla, ihan Airiston suulla. Se valitettavasti estää iltapurjehdukset viikolla, mutta kun viikonloppuna hurauttaa 2,5h autolla, on jo suoraan keskellä kauneinta Saaristomerta.

  VastaaPoista
 10. Anna: Kiitos tosi hyvästä kehitysehdotuksesta, lisäänkin sellaisen saman tien. :)

  Voi, teidän venepaikka kuulostaa aivan ihanalta!

  VastaaPoista
 11. Jee, täydellistä. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 12. Högsåra on kiva rauhallinen paikka. Me on yövytty siel toisel puolella saarta, ei siel mis lossi kulkee.

  Ootteko käyneet Björkössä? Ihana luonnonsatama :)

  VastaaPoista
 13. Sitten tuli mieleen vielä Jurmo, oletteko siellä käyneet? Ihana paikka, mutta kallis.

  VastaaPoista
 14. Anna: Kiitos itsellesi hyvästä vinkistä. :)

  Janica: Kiitos tosi kivoista vinkeistä! Jurmossa ollaan käyty ja ihastuttu, se luonto on ihan mieletön! Högsåra ja Björkö on tän kesän listalla, pakko päästä!

  VastaaPoista
 15. Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi. Esteetikkona ja veneen sisustusjuttuja miettiessä tämä on inspiroiva blogi!

  Kun pohditte ensi kesän purjehduskohteita, käykääpä tutustumassa mieheni tekemään veneilijän reittioppaaseen: www.vertti.info. Sen avulla on helppo suunnitella tulevia reissuja Suomen rannikolla.

  VastaaPoista
 16. Hei vielä, sama anonyymi kirjoittelee kuin äskenkin. Pitäisi varmaan käyttää nimimerkkiä, jos aion enemmänkin kommentoida :)

  Kiitos tyynypostauksen kuvista. Tyynyt ovat meilläkin veneen hankintalistalla tänä vuonna ja kovasti olen niitä pähkäillyt. Jostain syystä minun mielestäni purjeveneeseemme ei sovi sininen sävy, ja se harmittaa kun haluaisin sinne myös tuollaisen hyvin merihenkisen sinisen sisustuksen. Aikani pähkäiltyäni päädyin sitten näihin:

  http://www.lannamobler.se/20.0.0.2/24494/cache/24494_8b2dc239539144e91b9dc21df25062aa.jpg

  Hinnan takia ne ovat vielä harkinnassa, mutta päätin jo, että tuo nappi keskellä tuo tarpeeksi merihenkisyyttä :)

  T:Pööpö

  VastaaPoista
 17. Pööpö (ihana nimimerkki): Kiitos kivasta kommentistasi ja vinkistäkin! Mun miehelle sun miehen saitti olikin jo tuttu. :) Mulle ei, mutta menin heti tutustumaan. Tosi kiva sivu! Ja tosi kiva toi sunkin tyyny. Ja supertrendikäskin just nu, vaikka ei kai sellaisella ole niin väliä, kunhan on itselle mieleinen.

  VastaaPoista
 18. Kiva, jos saitti oli jo tuttu osittain :) Vähän mieityttää kyllä noiden tyynyjen trendikkyys siinä mielessä, että jos siihen sitten kyllästyy pian. Sinivalkoinen sisustus olisi niin ajaton. Mutta odottelen innolla sisäkuvia veneestänne!

  Postaus päiväpeitoista veneessä olisi muuten mielenkiintoinen, sen asian kanssa olen pähkäillyt kesän jos toisenkin...

  T:Pööpö

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)