Mutterilaakson menninkäiset

Arvatkaas, missä meidän perhe on tänään ollut.
No Båtia taputtelemassa, tietty. Laivakoira tarkasti aluksensa talven jäljiltä ja me aloitimme huoltohommat. Tänään on vaihdettu kaiken maailman venttiileitä, korjailtu gel coatia, raahattu tavaraa ja fiilistelty. Telakan pojat olivat jo hiekkapuhaltaneet kölin ja nyt oli paklaus meneillään. Aika rosoinen köli oli kuulemma ollut, että sietikin huoltaa.Iloisia veneitä meni veteen koko ajan ja purjehduskuume sen kun nousi, vaikka sää oli kamala. Båt oli onneksi hallissa, joten saimme rapsutella kastumatta. Oli taas ilo ihailla ammattimiesten toimintaa, kun he laskivat veneitä. Ammattimiestä kaipaa vielä Båtkin, mies kävi venesähkökurssin opeilla sähköliitäntöjä läpi ja totesi osan suorastaan hirvittäviksi. Sähkömies laitettiin siis tilaukseen saman tien.
Nyt taitaa olla saunan ja oluen paikka, että jaksetaan taas huomenna jatkaa.

Kommentit

 1. On mukavaa seurata edes toisten veneiden kevätkunnostuspuuhia, kun omaa venettä ei ole vielä huollettavana :)

  Kävin ihan hiljattain navigoinnin elektroniset apuvälineet -kurssin, johon sisältyi osio veneen sähköistyksestä. Kurssin perusteella tuli sellainen olo, että keneenkään ei voi luottaa: ei veneen rakentajiin eikä korjaustelakoihin. Kaikki pitäisi ainakin pystyä itse tarkistamaan ja vaatia dokumentaatiota. Veneen sähköjä asentaa kuulemma vain harvoin oikea sähköasentaja!

  VastaaPoista
 2. Tuo hallisäilytys on varmasti ihan ykkösjuttu. Jotenkin pressun alla tonkiminen räntäsateessa ja viimassa vie maun koko hommasta. Toisaalta tulee kyllä melkoinen saavutuksen tunne kun on saanut jotain tehtyä olosuhteista huolimatta :)

  VastaaPoista
 3. Merenneito: Mulle taas noi huoltohommat ovat sellainen varsinainen kärsivällisyysharjoitus. Haluaisin vain veneen veten ja purjehtimaan, mutta samaan aikaan haluan tietenkin, että se on parhaassa mahdollisessa kunnossa.

  Jep, meidän sähköjä ei näköjään todellakaan ole asentanut kukaan ammattilainen. Siellä on pari sellaista liitäntää, että ihme, ettei koko paatti ole kärähtänyt...

  Timo V.: Jo, halli on ihan ykkönen meille. Ollaan aina säilytetty vene hallissa, se aikaisempikin. On jotenkin paljon huolettomampi olo talvellakin, kun ei tarvitse miettiä pressujen pysymistä yms. Mä olen sellainen nautiskelija, että mulla jäisi puunaukset väliin räntäsateessa. :D Mutta tiedän mitä tarkoitat, noinhan se on.

  VastaaPoista
 4. Moidå. Pystytkö tekemään yksityiskohtaisen selvityksen työvaiheista mitä te pohjalle teette. Olen itse käyttänyt nyt 8,5 h pohjan hiomiseen ja köliin en ole vielä edes koskenut. Nyt punnitsen että millainen antifouling-maali pitäisi laittaa. Me saimme venepaikan Iso-Sarvastosta Laajasalosta. Viime kesä meni Espoon puolella, nyt sitten uudet veet.

  VastaaPoista
 5. Marko: Uuuuh, tän vastauksen taidan delegoida mun miehelle, kunhan tulee kotiin... :D Meillä siis telakan pojat hiekkapuhalsi kölin, koska se oli tosi röpeliöinen. Nyt sitten paklaavat ja sitten myrkkymaalaavat. Me itse ainoastaan paikkamaalataan pohjaa muilta osin. Pyydän tarkennusta mieheltä tähän, koska mun osaaminen loppuu tähän.

  Congrats venepaikasta! Sieltä se kesä tulee. .)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)