Veneen sisustushankinnat

Kuten niin monena muunakin iltana töiden jälkeen, istuimme eilenkin alas juttelemaan kaikenlaisia venejuttuja. Mies oli tehnyt to do -listan huhtikuulle. Keskustelimme myös veneen sisustamisesta ja muistelin erästä työkaveria, joka oli järkyttynyt miehensä veneostoksesta. Hänen ensimmäinen ajatuksensa purjeveneestä oli se, miten ruma ja epähoukutteleva vene oli ollut. Hän ei ainakaan moiseen purkkiin astuisi! Totesimme yhdessä, että moni mies varmaan onnistuisi paremmin markkinoidessaan puolisolleen mahdollista veneharrastusta, jos ottaisi esteettiset seikat huomioon. Harva nainen varmaan jaksaa innostua heti alkuun mistään dieselmoottorikursseista tai pohjan myrkkymaalauksesta. En minä ainakaan olisi aluksi ollut pätkääkään kiinnostunut moisista. Meille hankittiin purjevene niin, että mies keskittyi substanssipuoleen puntaroiden purjeita, koneita, köysiä ja jalkoja. Minä fiilistelin. Mietin, pystynkö kuvittelemaan itseni siihen ja siihen veneeseen rakkaine tyynyineni. Mikä vene olisi kaunein. Mies etsi purjevenettä, minä kelluvaa kesämökkiä. Oikea vene löytyi ja yhteinen harrastus alkoi. Mitä enemmän opin purjehduksesta ja veneestä, sitä enemmän uppouduin tähän harrastukseen ja nyt ajatus siitä dieselkoneen räpeltämisestäkään ei tunnu enää vastenmieliseltä. Ei siis kannata väheksyä kauniin sielunmaiseman houkutusta!

Keräsin tähän Stockmannin verkkokaupasta sellaisia sisustustuotteita, jotka tekevät ison vaikutuksen veneen ilmeeseen. Koristetyynyjä ei pysty oikein järjellä perustelemaan, mutta harvoin kai venekään mikään varsinainen järkiostos on. Suosikkini tämän kevään valikoimasta ovat seuraavat:

Casa Stockmannin farkkutyyny on rento, raikas ja mikä parasta - immuuni koirankarvoille.Raikas valkoinen tyyny on hillitysti merellinen. Tällainen määrä ankkurikuviota miellyttää minuakin.Gantin palmikkoneuletyyny on sellainen, että joku näppärämpi varmaan neuloisi moisen itse, mutta minä parantelen vielä hedelmäpussin virkkuun aiheuttamia traumoja.Itse en voi sietää makuupusseja vaan haluan aina nukkua lakanoissa ja oikeiden täkkien alla. Meillä petaus viikataan päiväksi keulapiikin kärkeen.Stockmannin oman Decor-malliston ruututyyny on samanhenkinen kuin Hästensin versio, mutta hinta on paljon edullisempi.Saman sarjan pussilakana piilottaa sisäänsä lämpimän peiton. Se voi olla tarpeen varsinkin alku- ja loppukesästä.En ole vielä koskaan raaskinut ostaa Gantilta tai Lexingtonilta kokonaista lakanasettiä, mutta sitä harrastan kyllä, että lisään edullisempaan petaukseen näiden merkkien tyynyliinoja. Lexingtonin raidallinen tyynyliina sopii ruutujenkin kanssa, kuosien sekoitteluhan on nyt ihan pop.Tarpeeseen tulevat myös kunnon pyyhkeet, koska veneretkillä kuuluu saunoa!

Lexingtonin raikkaat raitapyyhkeet ovat minun mieleeni. Pyyhkeitä ei kuitenkaan kannata raahata veneelle liikaa, ne vievät tosi paljon tilaa! Itse ainakin huomasin kasvopyyhkeet ihan turhiksi. Yksi iso pyyhe kummallekin oli riittävä määrä.Laivakoiralla sen sijaan on kaksi pyyhettä. Casa Stockmannin pyyhkeet ovat olleet kovassa käytössä, koska karvatollero on innokas uimari. Toinen pyyhe ennättää juuri ja juuri kuivua, kun on jo aika vaihtaa pyyhe.Kuvat Stockmann

Kommentit

 1. Henk.koht. en pidä ruoreista, ankkureista ja veneistä sisustustekstiileissä. En veneellä enkä missään muuallakaan. Mutta jotenkin raikkaat sininen, valkoinen ja punainen veneelle sopivat.

  Miten muuten se sun sipulipussi toimi? Ehkä voisit jo ottaa seuraavan askeleen ja virkata fendereille natinasuojat ;)?

  VastaaPoista
 2. Ja hei, piti tulla vielä takaisin kiittelemään, että kommentit voi taas tilata. Tattista!

  VastaaPoista
 3. Tickler: Huh, aika pahan pistit! :D Vai että natinasuojat... Sipulipussi toimi sinänsä ihan hyvin, mutta olisi kannattanut virkata se sellaisesta langasta, joka ei pahemmin veny. Pussin sijoittelu oli kanssa tarkkaa puuhaa, ettei se kryssiessä pyörinyt osuen seiniin ja mäiskien tomaatit tohjoksi.

  Kommenttihommat taisivat korjautua itsestään, en ainakaan tietääkseni osannut tehdä niille mitään :)

  VastaaPoista
 4. Tickler: Huh, aika pahan pistit! :D Vai että natinasuojat... Sipulipussi toimi sinänsä ihan hyvin, mutta olisi kannattanut virkata se sellaisesta langasta, joka ei pahemmin veny. Pussin sijoittelu oli kanssa tarkkaa puuhaa, ettei se kryssiessä pyörinyt osuen seiniin ja mäiskien tomaatit tohjoksi.

  Kommenttihommat taisivat korjautua itsestään, en ainakaan tietääkseni osannut tehdä niille mitään :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)