Must sail


Kuva Pinterest

Veneelle. Nyt. Pakko päästä. Satoi tai paistoi. Paljon päälle, hyvät eväät mukaan ja köydet irti.

Ensi viikolla lupasimme muuten ottaa veneelle mukaan ystäväpariskunnan, joka harkitsee purjeveneen hankintaa. Ajattelimme, että laitamme heidät hommiin, jotta he saavat vähän touchia kahdestaan purjehtimiseen. Jos te olisitte heidän sijassaan, mitä haluaisitte tehdä? Mies on purjehtinut aiemmin, nainen ei. Pitäisikö ihan vain purjehtia tuulten mukaan vai pitäisikö miettiä ihan jotain harjoituksiakin? Mikä olisi teistä tärkeää tuoda esiin? Ihan meidän varassamme heidän oppimisensa ei ole vaan he aikovat kyllä kurssille myöhemmin. Ensikosketus perhepurjehdukseen otetaan kuitenkin Båtilla. Mistä tulisi hyvä fiilis?

P.S. Mua ei enää harmita yhtään, ettei meidän kesäloma ole heinäkuussa. Meillehän taisivat sattua koko kesän parhaat kelit!

Kommentit

 1. Mun mielestä luoviminen on siinä mielessä hyvä kokemus alkuun, että oppii luottamaan veneeseen, vaikka se kallistelee ja puuskat saattavat vähän nykäistä. Toisekseen vendoissa on mukavasti puuhaa. Sivutuulessa pääsee kokemaan paremmin vauhdin hurmaa ja myötätuulella sen, miten paljon lämpötila ja vaatetuksen tarve voi muuttua tuulen suunnasta riippuen.

  Sitten toisaalta... kyllä ne kivat eväät ja merellä nautittu kahvihetki ovat aika ihania kokemuksia.

  Oikein mukavaa purjehdusta, toivottavasti saatte heidätkin innostumaan ja hankkimaan veneen!

  VastaaPoista
 2. Keskinäinen kommunikointi ja yhteiset pelisäännöt merellä/veneessä lienevät ainakin asioita, joista voitte opettaa uusille purjehtijoille, kun se ymmärtääkseni teiltä kahdelta sujuu erinomaisesti. Ja jos rouvalla on yhtään pinnapelkoa, niin toivottavasti tietysti hän saisi siitä heti alkuun positiivisen kokemuksen, niin ei tartte jännittää sitten niin paljoa kun on oma vene :)
  Ihanaa purjehdusta! -Milla

  VastaaPoista
 3. Siitä voisi sanoa, että piissä nostaessa ja laskiessa purjeet paukkuu eniten -> pelottaa usein tottumattomia.

  "The sail, the play of its pulse so like our own lives: so thin and yet so full of life, so noiseless when it labors hardest, so noisy and impatient when least effective."
  ~Henry David Thoreau

  "Voiko tämä mennä nurin?" löytyy ajatuskuplasta helposti myös.

  Lapsia helpotti, kun selitettiin kölin aikaansaama "vippamuki"-efekti.

  Vaatetusohjeet.

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille tosi kivoista ideoista ja vinkeistä! Pariskunta on vähän kahden vaiheilla, että hankkiako moottori- vai purjevene. :)

  VastaaPoista
 5. Mikä heitä purjeveneessä mietityttää? Meillä oli pitkään kynnyskysymyksenä purjeveneen kallistelu. Onneksi sopivaa moottorivenettä ei ikinä löytynyt. Olivat varsin kalliita tilaan nähden. Viime kesänä vaimo joutui toteamaan 10 m/s tuulessa, että tämähän on mukavampi kuin moottorivene. Ja heillä oli sentään norjalainen Nord West aikoinaan, joka on isoille merille tehty.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)