Sortsipurjehdus, ou jee!


Ehdimme jokin aika sitten pariksi päiväksi purjehtimaan. Lähdimme Sarvastosta alkuillasta ja laskettelimme hyvän myötäisen voimin Sipoon vesille tuttuun vakiosaareen. Harvoin olemme päässeet virsikirjalla ajellen lähes kuutta solmua, mutta nytpäs pääsimme. Ilta-aurinko oli lämmittänyt kalliot juuri sopiviksi ankkurimaljoilla istuskelua varten, kun yhdeksän aikoihin saimme köydet kiinni.Levittelimme köydet tyhjälle laiturille kuivumaan. Keulaluukku on vähän huono paikka säilyttää niitä, kun siellä on koko ajan märkää. Klönttipäinen köysi on heittoköysi. Viimekesäisestä pyllylleen menneestä rantautumisesta otimme sen verran opiksemme, että tarpeeksi pitkä heittoköysi on aina saatavilla. Olen aina välillä harjoitellut sen käyttöä, heittelen vuorotellen molemmilla käsillä.


Saunan jälkeen olikin se yön pimeyttä etäisesti muistuttava hetki. Kaksi alla olevaa kuvaa on otettu samaan aikaan, eri suuntiin vain. Täysikuun valossa söimme grillattuja paprikoita, joissa oli luomujauheliha-couscoustäyte. Aamu oli aurinkoinen ja kesäinen. Tuli heti sellainen tunne, että tästähän voisi tulla vaikka kesän tähän asti lämpimin päivä. Brekkari tarjoiltiin siis kannella. Valitettavasti ei ollut venesuosikkini Kansanradion lähetysaika, mutta joku Ylen keskustelu mökkikulttuurin mahdollisesta muuttumisesta tarjosi melkein yhtä hyvät hihitykset.Radiosta kun on puhe, on pakko mainita Volvo-radio. Volvo-radio on saatu koeajokeikalla lahjaksi ja tuotu veneeseen alun perin kansiradioksi, jolla ei ole niin väliä, vaikka se kastuisikin vähän. Se on osoittautunut aivan uskomattomaksi vempeleeksi! Hienon ja laadukkaalla äänentoistolla varustetun iPalin kuuluvuus hyytyy säännöllisin väliajoin kaikissa mahdollisissa katveissa ja sen akku kuluu loppuun aika nopeasti. Volvo-radio on marinoitunut välillä suolavedessä unohduttuaan kannelle kovemmassa kelissä, se on imenyt sadevettä litratolkulla ja viettänyt talven kylmässä hallissa, pakastuen aina silloin kuin ilmakin. Se on tippunut, kolissut ja muksahdellut, mutta aina vain se jaksaa pöröttää. Ihme tavara. :D Kun kaikki muu pettää, Volvo-radioon voi luottaa.


Päiväksi siirryimme toiseen laituriin, minun ajamanani. Jos aluksi arkailin tulla laituriin riittävällä nopeudella, niin viime aikoina olen "ajatellut säilyttäväni ohjailuvauhdin" ja säikytellyt miespolon pahanpäiväisesti. "ViisineljäkolmehiljennähiljennähiljennäHILJENNÄ!" Vene kuitenkin pysähtyi kuin pysähtyikin ajoissa ja laituri säilyi ehjänä. Saatoin siis siirtyä laiturille ruuanlaittopuuhiin.


Päivän lounas oli oleva tukevanpuoleinen. Tein meille coleslaw'ta tuoreista kauden raaka-aineista, tosin huijasin majoneesi-dijon-osastossa turvautuen valmiiseen sinappimajoneesiin. Salaatin kaveriksi grillattiin luomumakkarat.


Merisää lupasi meille itätuulta 4-9 metriä sekunnissa. Hmmm... Jep.


Kaukana siinteli Söderskär, jonne olisi todella mukavaa päästä ihan maihinkin joskus. Alku- ja keskikesällähän maihinnousu on kiellettyä.
Ei sitä tuulta sitten löytynyt, ei sitten millään. Lilluttuamme tunnin verran solmun vauhtia totesimme, että eiköhän tämä ollut tässä.Laivakoiralle vauhti olisi kai ollut juuri sopiva, koska se ilmaantui kesämökistään kannelle nukkumaan. 


Nautiskelimme sitten kauniista (ja lämpimästä, vihdoinkin) kesäillasta Båtin hauskan puksutuksen toimiessa taustamusiikkina.


Vielä yhdet rapsutukset ja sitten rantautumisvalmisteluihin! Kaikki pysyivät veneessä loppuun saakka.


Kommentit

 1. En ole koskaan "purjehtinut" kuin optimistojollassa, mutta nämä juttusi saavat pohtimaan, mitäs jos... :)

  Mukavia purjehduksia!

  VastaaPoista
 2. Oii, mitä ihania fiiliskuvia <3 Lomaloma tule jo ;D

  VastaaPoista
 3. Jee, vihdoinkin! Onhan näitä shortsikelejä jo odoteltukin!

  VastaaPoista
 4. Hei sulta oli jäänyt kuvista lähde merkitsemättä! Eikö nuo kaksi shorsikuvaa olekin Gantin kuvastosta? ;)

  VastaaPoista
 5. Pandice: Kiitos! :) Purjehdus on kyllä tosi kiva harrastus. Pääsee näkemään niin upeita paikkoja, tämä on kivaa yhteistä tekemistä ja rentoutuminen on taattua.

  Celina: Kiitos ihana! Kyllä se loma sieltä tulee. :)

  Miss P: No sano muuta!

  Merenneito: Heh, no onhan mulla Gantin paita päällä niissä kuvissa. Siihen taitaa ne yhtäläisyydet jäädäkin. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)