Korkein toivein

Nyt ei pitäisi jalkojen enää palella. Viime kesänä huomasin, ettei minulla taida olla mitään ääreisverenkiertoa whatsoever, koska varpaani palelivat alituiseen, ellei päivä ollut helteinen. Hai Frost -saappaat villasukkien kanssa olivat yhtä tyhjän kanssa ja UGGit olivat ainoat, joissa saatoin iltaisin olla. UGGit vain eivät ole mitkään ihmeellisen hyvät purjehduskengät. Iltaisin ne ovat kyllä oivat satamissa.

Mies teki kovan selvitystyön ja ehdotti, että ostaisimme minulle melojien käyttämät neopreenisaappaat. Tuumasta toimeen ja sellaiset hankittiin. Vaikka pohjat ovat mustat, niistä ei kuulemma lähde väriä. Saappaat eivät ole lainkaan liukkaat, näin minulle vakuutettiin. Nämä saappaat ovat sellaiset, että yleensä niitä käytetään vasta myöhään syksyisin, kun vedet ovat jo melkein jäässä. Kovat ovat siis lupaukset ja odotukset - raportoin näistä sitten kesän mittaan."Apua, mitkä nämä ovat?!" Laivakoira ei ollut kovin thrilled tehtävästään esitellä saappaiden sisälle tulevat neopreenisukat. Ilmeisesti hänen varpaansa eivät koskaan palele. 
Tämä opus sen sijaan on jo odotuksensa lunastanut. Mies on selannut sitä aamuin, illoin ja öin. Ajattelin tehdä tuohon sivun yläreunaan yhden uuden välilehden, Keväthuolto 2012 -nimisen. Huolto on nimittäin sisältänyt aika paljon muutakin kuin sen, mitä aluksi oli määrä. Joka luukkua avatessa on löytynyt jotain, jonka mies on katsonut parhaaksi vaihtaa. Päivät ovat olleet 10-12-tuntisia ja kaikki edellisten vuosien mahdolliset laiminlyönnit tai vahingossa huomaamatta jääneet ongelmakohdat on käyty läpi. Ja toki se on hyväksyttävä, että vanhassa veneessä jotain aina silloin tällöin laukeaa. 


Edelleen meillä on kuitenkin toiveissa ja suunnitelmissa päästä lähtemään kesälomapurjehdukselle vajaan kahden viikon päästä. Muut retket saamme toukokuulta unohtaa. Blaah. No, tällaista se on.

Kommentit

 1. Voi että hyvän näköset saappaat! Voisitko vielä paljastaa, mistä moisia voi tilata? Mää en noista perinteisistä oikein piittaa mutta tuollaset voisin hyvinkin ottaa kenkähyllylle.

  VastaaPoista
 2. Oi voi laivakoiraa, selkeästi nyt sukkien esittely ei ollut kovin mieleistä. Virtuaalirapsutus siis täältä!

  VastaaPoista
 3. Voi Laivakoiraa ja voi sun palelevia jalkoja, mikään ei ole inhottavampaa kuin purjehtia ja palella. Toivottavasti jalat eivät palele tulevana kesänä!

  Onneksi pääsette kohta vesille, vaikka se vähän viivästyikin!

  VastaaPoista
 4. Vellamo: Voin toki paljastaa! :) Ostimme saappaat sellaisesta kaupasta kuin Bear & Water, joka siis myy etupäässä melontatarvikkeita ja kanootteja yms. Liike sijaitsee Sipoossa, siinä mihin Hjalliksen rakennuttama asuinalue on tekeillään. Verkkosivut : http://www.bearwater.fi/. Heillä ei ole nettikauppaa, mutta laitoin meiliä ja kysyin, voiko postitse ostaa, niin kuulemma voi. Jos et siis asu missään lähettyvillä. :)

  Mrs J.: Laivakoira kiittää sympatioista. Toimitus huomauttaa, että Laivakoira sai kyllä vaivanpalkaksi puruluun, jonka se tietää saavansa aina kuvaushetken jälkeen, joten marttyyrilook on omistajan mielestä vähän turha. :D

  Miss P: Joo, palelu on kyllä niin nihkeää, se vie ilon ihan kaikesta. :( No, jospa se tästä sitten...

  VastaaPoista
 5. Vielä on meilläkin vene huollossa.
  Vaan onpa kelikin vielä vilakka ja ukkostakin lupailtu.

  Onko sulla kuvaa, josta näkyisi miten teillä on asennettu plotteri ja VHF?

  Mietitään täällä ties mitä ihme virityksiä kääntyvine ovineen. Komapssi on nyt vasemmalla, mihin ne luontevimmin laittaisi, ehkä se täytyy siirtää toiselle puolelle oviaukkoa.

  VHF-tentin olen jättänyt turhan myöhään. Mutta ehtiipä tuonkin vielä.

  Homeenestoa mietin aiemmassa kysymyksessä. Helposti tuonne patjan alle kertyy kosteutta ja mietin kuinka ahkerasti väki yleensä tuulettaa.
  Laimennettu etikka pyyhittynä pinnoille ja jätettynä avoimiin purkkeihin kuulema estää myös homeenkasvua ja raikastaa ilman.

  VastaaPoista
 6. Hih ihana laivakoira!:)) kattoo että mamma mitä sä oikein teet mulle;D

  VastaaPoista
 7. Kiitos laivakoiran sukkaesittelykuville päivän ehdottomasti parhaista nauruista :D

  -M.

  VastaaPoista
 8. Tytti: Eipä taida olla kuvaa, mutta tässä postauksessa on käyty läpi VHF:n sijoittelu: http://skiglari-norppa.blogspot.com/2012/03/veneen-turvallisuusvalineiden.html. Meillä on siis kaksi VHF:ää, se ikivanha puhelimentapainen ja irtoversio, joka on aina helposti saatavilla. Kompassi on styyran puolella ja plotteri paaran. Voin napata kuvan kyllä, kunhan sueraavan kerran pääsen veneelle. :)

  Toi etikka olisikin varmasti ihan hyvä idea. En mäkään tiedä, jättääkö kaikki muut patjat pystyyn, itselle ei ole vain tullut mieleen. :)

  lili: Joo, Laivakoira oli kyllä vähän parka! :D

  M.: Hehee, kivaa jos miellytti! :)

  VastaaPoista
 9. Voi vitsit miten ystävällistä, että kysäsit noista saappaista ja niiden postituksesta! Kiitos ihan mielettömästi! Mäpäs vähän surffailen niitten sivustolla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)