Muuttokuorma valmiina


Venekori on jo pakattuna ja valmiina Båtille vietäväksi. Olemme vieneet joka kerta vähän tavaraa mukanamme, kun olemme menneet huoltamaan Båtia. Patjat ovat jo paikallaan ja purjehdushanskat, pelastusliivit ja merikortit odottelevat käyttäjiään. Venekorissa kannetaan yleensä eväitä. Kori on juuri sopivan kokoinen matkustamaan keulapiikin lattialla. Se sujahtaa koloonsa niin, ettei se kaadu eivätkä eväät leviä.


Tarjottimella kannetaan ruokia ja astioita kannelle ja rantaan. Tyynyjä lähtee mukaan viimevuotista pienempi määrä ja torkkupeittoja ei ollenkaan. Tämän lupasin miehelleni, hieman pitkin hampain tosin. :D


Viime vuonna jaksoimme säätää pressopannun ja siihen jäävien purujen kanssa muistaakseni kaksi tai kolme kertaa ennen kuin totesimme, että pikakahvi on oikein jees. Clipperiin tutustumisen jälkeen se on enemmän kuin jees. 


Tuikkujuttu on kulkenut mukanani jo kymmenen vuotta. Ostin sen ekaan omaan kotiini ja ekan veneen hankkimisen jälkeen sen paikka on aina ollut veneellä.


Isossa kankaisessa pyykkipussissa, jonka olen hävyttömästi vienyt jostain hotellista, säilytetään kosmetiikkaa - sampoita, hoitoainetta, saippuaa, dödöä, hammasharjoja ja -tahnoja sun muuta. Peruspuhdistautumisvälineet siis löytyvät veneeltä aina, joten nesessäärin pakkaamisessa ei tarvitse olla niin tarkkana. Kangaspussi on kätevä ripustaa naulakkoon, eivätkä kempparituotteet vie pikkuisista vaatekaapeista tilaa. 


Muuttokuorman taakse ilmaantui eräs huolestunut kuikuilija. - Eihän minua vain unohdeta, tuntui Laivakoira viestittävän.


Nyt kun saisi sen veneen vielä vesille... Laskupäivä on nyt viikkoa myöhemmin kuin olimme suunnitelleet, koska köli ei ehdi muuten valmiiksi. Harmittaa vähän, koska nyt katsastus jää samaan päivään, kun lomamme alkaa. Myös rikaaminen tulee tapahtumaan aikapaineen alla, minä tulen suoraan työmatkalta miehelle kaveriksi siihen hommaan. Peukut pystyssä, että katsastuksessa on sitten kaikki ok ja pääsemme seuraavana päivänä lomaretkellemme. 

Kommentit

 1. Voi, kun on mukavaa lukea matkasuunnitelmistanne ja olla odotuksessa mukana. Toivottavasti kelit suosivat. Oletko ajatellut tehdä videopätkiä reissuiltanne?

  -Merituuli

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia taas kerran :)

  Tuo Clipper-kahviko on keskipaahtoista pikakahvia? Juon kotona pelkästään keskipaahtoista kahvia (Arnoldsin maahantuomaa hollantilaista), se on ehdottomasti parasta!

  VastaaPoista
 3. Merituuli: No toivottavasti suosivat! Olisi jokseenkin masentavaa viettää kolme kesälomaviikkoa sateessa. :D En ole ajatellut videoasiaa, mutta miksikäs ei... Ehkä. Täytyisi sitten ottaa pokkarikin mukaan, koska mun järkkärissä ei ole videota.

  Merennneito: Jep, keskipaahtoista on! Se on musta niin hyvää, että juodaan sitä välillä kotonakin. Meillä on suodatinkahvien suhteen vähän erilainen maku, mutta Clipperistä tykkää molemmat. :)

  VastaaPoista
 4. Onko teillä tapana nostaa patjat pystyyn, kun olette pois veneeltä? (kuivana pysymis/homeenesto mielessä?)

  Käytättekö etikkaa/ kosteudenimijöitä?

  VastaaPoista
 5. Moi!
  meillä on veneessä nescafea sekä pannukahvia ja liian usein tulee juotua nescafea. mistä tuota clipperiä saa?
  ja muistatko mistä tuo ihana olkihattu on?

  meillä edessä eka purjehdus tänä kesänä ja uudella veneellä, lähdetään huomenna. hui!

  t. s

  VastaaPoista
 6. hei
  Kiva lueskella näitä vene postauksia. Itse olen myös turhankin innokas vene sisustaja ja meidän paattiin tein viikonloppuna vikat hankinnat Genovan Ikeasta uusien peittojen muodossa. Parin viikon päästä päästään ajamaan vene kohti Suomea.

  Sanna

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Meillä kahvia tehdään koneella irto "tratilla" (saa esim. Etolasta) suoraan termariin. Eli keitän veden ja kaadan normaalien keitinkahvipurujen läpi termariin. Näin kahvin voi nauttia, kun on jo lähdetty matkaan...

  Pidän blogistasi paljon!

  Comfortina 32

  VastaaPoista
 8. Tommoset pötkylätyynyt mäkin haluaisin. Muistatko, mistä olet hommannut? :)

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia! Teillä on muuten mahtavan söpö koira :-) Hauskaa loman odotusta, pidän peukut pystyssä, että saatte hyvät veneilysäät!

  VastaaPoista
 10. Tytti: Ei ole kyllä ollut... Tekeekö kaikki muut niin? Kosteudenpoistajia meillä on ollut talven läpi monin kappalein.

  s: Clipperiä saa mun mielestä aika monesta ruokakaupasta nykyään, ainakin isommista. Olen nähnyt sitä Cittareissa, Supermarketeissa, S-Marketeissa ja jopa joissain Alepoissakin. Eli hyvin varmaan löytyy. :) Olkihattu on jostain Kanarian rantakojusta.

  Aivan ihanaa purjehdusta teille ja ONNEA uudesta veneestä!

  Sanna: Kivaa, jos viihdyt! Mulle kaunis ympäristö on tärkeä kotonakin ja vene on meidän toinen koti. :) Munkin pitäisi käydä Ikeassa vielä ennen kauden alkua, koskahan sitä ehtisi... Hyvää Suomen reissua teille! :)

  Comfortina 32: Hauska idea, enpä olisi tullut itse keksineeksi! :D Kivaa, jos viihdyt täällä!

  Vellamo: Joo, muistan! Pötkylät ovat Amanda B:n, katsopas heidän nettikaupastaan! En ole ihan varma nimittäin, että missä kaikkialla liikkeitä on. Omani ovat Kuopiosta viime kevältä. :)

  Maria: Kiitos! Ja koirakin kiittää. :) Joo, kaikki peukut tarvitaan, kesäkuu on joskus niin hitsin epävarma keleiltään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)