Suosikkisalaatti saaristossa

Jos eväät ovat huonot, retki on huono. Sen sijaan hyvät eväät kruunaavat onnistuneen retken. Tämä salaatti on helppo ja hyvä veneruoka. Kananmunat ovat hyvä raaka-aine, ne säilyvät huoneenlämmössäkin ainakin parasta ennen -päivään saakka ja niistä voi tehdä vaikka mitä. Savukalaa saa usein satamista ja muuten ohjeeseen kuuluu lähinnä pilkkomista, jonka voi tehdä valmiiksi jo aamulla.

Pilko siis haluamanasi ajankohtana paprikaa, kurkkua ja punasipulia. Salaattipeti kannattaa repiä vasta juuri ennen tarjoilua, salaatti menee muuten jotenkin väsähtäneeksi. Kananmunatkin voit keittää jo aamulla ja kuoria ja pilkkoa ne. Laita vihannekset yhteen säilytysrasiaan ja kananmunat toiseen.
Kun olet rantautunut, käy ankkurimaljan kanssa kävelyllä ja poimi saaresta vähän ruohosipulia mukaasi. Osta matkalla takaisin veneelle kalastajilta savukalaa. Veneessä revi salaatti ja kasaa sen päälle vihannekset, kananmunat ja kala. Lisää ruohosipuli. 

Minulla oli kastikkeena eiliseltä illalliselta jäänyttä kermaviili-sinappi-majoneesia. Sekin on sellainen kahden sekunnin kastike. Kas näin: Avaa purkillinen luomukermaviiliä ja purista sekaan sopivaksi katsomasi määrä sinappi-majoneesia (sitä saa valmiina, esimerkiksi Hellman's tekee). Sekoita ja tarjoile. 

P.S. Tämä sopii myös karppaajille.
P.P.S. Reseptit-tagin alta löytyy lisää suosikkieväitäni.
P.P.P.S. Herneenverso on lavastusta, oikeasti en tykkää herneenversoista yhtään ja siirrän ne aina lautaselta sivuun. 

Kommentit

 1. Tässä juuri kasvistortillaa syödessäni tuli mieleeni, että tortillathan olisivat varmasti hyvää veneruokaa. Täytteeseen käy kaikki mahdollinen, myös edellisen päivän jämät, ja tortillat voi säilyttää huoneenlämmössä. Lämmitystäkään ei välttämättä tarvita. Säilyvät myös pidempään kuin leipä. :)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa herkulliselta. Kiitos resepteistä. Tällaiselle ideaköyhälle ne ovat todella tarpeen ja kuvat inspiroivat kattamaan itsekin.
  -Meritara

  VastaaPoista
 3. Emppu: No niinpä ne muuten oliskin! Hyvä sinä, laitetaan muistiin! :)

  Meritara: Kivaa, jos tykkäsit! Ole hyvä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)