Rödjan-Hangonkylä

Jottei postaus olisi jäänyt tyystin kuvattomaksi, varastin miehen uudemman iPadin itselleni ja räppäisin illallismaisemistamme pari otosta.

Eilen jatkoimme Stora Svartöstä Tammisaaren kansallispuistoon kuuluvaan Rödjaniin. Ihana sauna oli paikallaan, mutta himoitsemamme savukampelat jäivät saamatta - kalakausi alkaa kuulemma vasta juhannuksen jälkeen. Ylitimme Porkkalanselän sivutuulessa, sellaisessa 8 m/s puhaltavassa. Matka joutui pilvisessä säässä ja päällä oli taas koko garderobi. Rödjania lähestyessämme aurinko tuli esiin ja ilta oli mitä kaunein. Minä olin pinnassa koko matkan ja lähdin laituristakin. Juuri ennen Rödjania harjoittelin veneen pysäyttämistä ja teimme MOB-harjoituksia fendarin kanssa. Nouseva tuuli, sivusta puhaltava sellainen sai minut jänistämään rantautumisesta.

Rödjanista lähdin taas laiturista ja olin pinnassa koko matkan Hangonkylään. Tein linjaharjoituksia ja jänistin taas rantautumisessa. No, onneksi juhannukseen on vielä aikaa ja rantautumisia... Hangonkylässä ei ole muita ja kovasti odottamamme kalaravintolakin aukeaa vasta huomenna. Taidamme siis jäädä tnne toiseksikin yöksi. Se tarkoittaa sitä, että huomenna vuokraan fillarin rantakahvilasta, polkaisen kaupungille ostamaan USB-piuhaa ja pääsen lataamaan kaikki ottamani kuvat koneelle. Maisemat ovat olleet niin kauniita ja ruuat kuvauksellisia, että palan halusta saada jakaa ne kanssanne!

Kommentit

 1. Tsemppiä rantatumisharjoituksiin! Nyt alkukesästä niitä voi olla hyvä harjoitella, kun satamat ei pursuile veneistä. Itse jouduin muutama vuosi siten pakon edessä laakista pinnaan rantautumisissa, kun raskauden loppumetreillä en kyennyt hyppäämään laiturille. Ja hyvin se sujui, valittiin tosian aina kaikkein levein paikka ja yritettiin olla ajoissa perillä, ettei vielä olisi ruuhkaa... Jännittävää puuhaa se kyllä on!

  Leppoisaa lomaa teille, on kiva lukea sen etenemisestä!

  T:Pööpö

  VastaaPoista
 2. Teidän loma kuulostaa ihanalta, tekee mieli opetella purjehtimaan itsekin!:) Tuu muuten vierailemaan mun upouudessa blogissa: http://kristiinalla.blogspot.com/

  T. Syksyn valokuvauskurssilainen ;)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä ja innolla odotan miten hyvältä myös näyttää :) Meillä pääse vene vesille vasta viikon päästä ja matokin pitäisi vielä saada sen jälkeen pystyyn. No onhan tätä kesää vielä onneksi jäljellä ;)
  -Milla

  VastaaPoista
 4. Mullakin on botski meressä. Tästä se kesä lähtee! Laita vaan kuvia tulemaan. Saa virtuaalimatkustaa ennen oman loman alkamista.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kivalta - kuvia odotellessa! :)

  VastaaPoista
 6. Kivalta näyttää ja kuullostaa teidän reissu! Omaa kesälomaa vielä odotellessa. Katselin tuota alempaa kuvaa missä spinnun puomi on tuossa kannella. Minkälaisella kiinnityksellä se oikein tuossa teillä on? Meillä puomi on nimittäin etsimässä paikkaansa ja koitimme jo kannelle mutta huonoin tuloksin. Nyt se makuuttaa vielä sisällä mutta on aina vähän edessä.
  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista seurata matkaanne näin blogin välityksellä. :) Kuvat on ihanan levollisia.

  VastaaPoista
 8. Tuttuja paikkoja! Perheeni kun asuu tuolla ruotsinkielisellä etelärannikolla, niin itsekin on tullut muutaman kerran veneiltyä tuollapäin, yleensä tosin moottoriveneellä. Tammisaaren saaristo on aivan ihana. :) Leppoisaa loman jatkoa teille!

  VastaaPoista
 9. Pööpö: Se on niin hitsin jännää! Mua ei oikeastaan jännitä pinna ja ohjailu enää ollenkaan, mutta toi meidän kone taittolapapotkureineen on sellainen, että sitä pysäytysmatkaa pitäisi osata ennakoida ihan kamalasti, kun vene pysähtyy tosi hitaasti ja mitä jos tuuli nappaa kiinni ja se kääntyy poikittain jajaja... No, edistystä on tapahtunut, joten ehkä mä kohta rohkaistun. Se on kyllä ihan totta, että pakko on paras muusa. :D Kiitti tsempeistä!

  Kristiina K.: Hei jee valokuvauskamu! Tuun!

  Milla: No onhan tässä koko kesä edessä! Ja se vasta onkin ihanaa. :)

  Marko: Jipii, congrats! Ja joo, kuvia asap kun piuha löytyy. Se on mun ykkösprioriteetti tänään. :)

  Gloria: No on kivaa! Ja mäkään en malta odottaa, että saan kuvat ladattua. :)

  Vellamo: Kiitti! :) Spinnun puomi on sellaisen metallisen lenkin läpi ja sitten vielä köydestä tehdyn toisen samanlaisen läpi. Pysyy ihan hyvin, eikä ole tiellä. :)

  Elisabet: Kiitos ja kivaa kun seuraat! :)

  Kersti: Kiitos! Saaristossa kyllä sielu lepää. Nää seudut on niiiiiiiin ihania. :)

  VastaaPoista
 10. Seurailen blogiasi silloin tällöin, -vaikka itse olen maakrapu (joskus veljeni perheen mukana käymme veneilemässä).
  Minä vain jotenkin niin rakastan merta (vaikka myös pelkäänkin...)
  Kuvasi ovat niin ihania ja kauniita! Jotenkin rauhoittavia, -niinkuin merikin mielestäni on (ainakin rannalta katsottuna).
  Mieheni on kotoisin Hangosta ja siellä aina silloin tällöin käymmekin, -voisin istua satamassa vaikka kuinka kauan, katsella veneitä ja merta...
  PåKroken on tuttu paikka ja ihana ruoka!
  Toivon teille kaunista kesää ja suotuisia tuulia!

  VastaaPoista
 11. Ihan kuin olisi reissussa mukana itsekin...:)Niin mukavasti kerrot reissustanne...

  VastaaPoista
 12. Titti: Kiitos kivasta kommentistasi! :) Mä tykkään Hangosta kovasti, se on kaunis kaupunki, johon liittyy monia mieluisia muistoja. Ihanaa kesää sinullekin!

  Memmi: Voi, miten kiva kuulla! Kiitos!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)