PURJEHDI STADIIN!

Kohdevinkkini ovat vielä varsin vähäisiä, koska olemme veneinemme pyörineet melko lähellä kotinurkkia. Kesäloman jälkeen voin kirjoittaa matkakertomuksia muualtakin. Kaikki eivät kuitenkaan lähde reissuun pääkaupunkiseudulta päätyen Saaristomerelle. Mitäs, jos joku haluaisikin purjehtia kaupunkilomalle kauniiseen pääkaupunkiin? Tervetuloa, kannattaa!

Vierasvenesatamia on Helsingissä keskustan lähellä muutama: Valkosaari, Suomenlinna ja Katajanokka. Suomenlinna on upea paikka ja siitä onkin varmasti tehtävä oma postaus, mutta käytännöllisin paikka yöpyä lienee Katajanokka, jos haluaa tutustua kaupunkiin enemmän. Katajanokka on sillä tavalla sivussa, että yöllä baareista kotiin palaavat eivät saa juuri sinun veneesi kohdalla mitään mahti-ideaa, mutta sieltä on kävelymatka keskustaan. Katajanokalla on myös omaan makuuni yksi Helsingin viehättävimmistä miljöistä, nimittäin Kanavaranta ja ravintola Sipulin terassi.Kuva täältä.

Etelä-Helsingissä on ihan oma tunnelmansa. Kaivopuistossa käydään tietenkin jätskillä ja ihailemassa maisemia, mutta kuumille kaduille kannattaa myös lähteä. Etelä-Helsinki on paikoin hyvin lyx ja paikoin boheemi. TJEU: Tuomas Vimman Helsinki 12. Töölössä taas on mummocharmia kaduilla ja rannoilla vähän kaikkea laidasta laitaan. Töölönlahdelta löytyy taidetta ja juoksijoita - Hietsusta taas löytynevät parhaat vartalot ja syvimmät rusketukset. Hietsusta kannattaa kävellä Seurasaareen päin niin kauan, että saapuu suloiseen Cafe Regattaan. Regattaan ovat myös koirat tervetulleita. ;)
Kauppahalli on kulinaristille itsestäänselvyys vierailukohteena. Kauppatorille saa kiinnittyä lyhyeksi aikaa, jos on vain käväisemässä. Tuolla käydessäni alan aina haaveilla siitä, että olisin keskustassa töissä, asuisin Katajanokalla ja voisin kävellä töistä kotiin ja pysähtyä samalla torilla ostamassa hyviä raaka-aineita illallista varten. Haaveiluani ei häiritse se, että tori on iltaisin jo pakattu kasaan. Olen vain tainnut lukea liikaa Guido Brunetteja (siis Donna Leonin Venetsiassa tapahtuvia dekkareita eli ihan parasta lomalukemista).Jos Kauppatorin erittäin härskit lokit häiritsevät (juuri tänään lähtivät jonkun graavilohet erään viekkaan siivekkään matkaan), voi yhtä kivan tori-kauppahallielämyksen veden äärellä saada Hakaniemessä. Sinnekin pääsee veneellä.

Helsingissä on kasapäin kivoja ravintoloita. Omia suosikkejani ovat muun muassa Salutorget, Rafla, Gastone (kivoin terassi hellepäivänä, se on nimittäin sisäpihalla, varjossa ja kodikas kuin mikä) ja Yume. Jos kaipaa hampurilaista, kaupungin paras sellainen löytyy Vegemestasta. Ruokavarastoa täydentävän kannattaa käydä Eat&Joy Maatilatorilla.

Suomenlinna, Helsingin merellinen helmi, käsitellään sitten joku toinen kerta. Jäikö muuten jotain kysyttävää kesäisestä Helsingistä?

Kommentit

 1. Arvaas mitä? Me ollaan ilmottauduttu laser16-purjehduskurssille ensi viikonlopuksi! Mua vähän jännittää, siinä ollaan niin lähellä vettä :D

  VastaaPoista
 2. flygirl: Jipii! Mutta sähän olet jo kokenut surffari, varmasti pärjäät tosi hyvin, vaikka vesi onkin lähellä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus! Suomenlinna on usein se, mihin päädymme viikonloppuisin. Keskustan läheisyydessä ihania paikkoja veneilyyn. Vierasvenesatamia vain niin kovin vähän. Kiva blogi sinulla. Terveiset Kökarista!

  VastaaPoista
 4. Katri: Terkut Pirttisaaresta! Suomenlinna on kyllä ihana, sinne mäkin varmasti usein päätyisin, jos olisi tarvetta löytää vierasvenesatama Helsingistä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)