YKSI RULLAPURJE MEILLE, KIITOS!Täällä pohditaan rullapurjeen hankintaa. Olemme pyytäneet tarjouksia eri paikoista ja saaneet toisista hyvinkin asiallisia vastauksia ja toisista taas todella ylimielistä kohtelua. "Me kyllä keskitytään vain sellaisiin 42-jalkaisiin veneisiin..." Aha. No, tiedämmepähän ainakin, mistä emme ainakaan hanki purjeen purjetta, vaikka meillä olisi 50-jalkainen paatti joskus!

Rullapurje olisi tietysti kätevä noin ylipäätään, mutta plussaa tulisi myös siitä, että saisimme purjepussit keulapiikistä pois. Onhan siinä aina pieni välppääminen nukkumaan mennessä, kun keula täytyy tyhjentää ennen kuin pääsee edes petaamaan sänkyä. Purjepussien viemään tilaan saisi vaikka kuinka paljon tavaraa, mitä varmasti kesälomareissulla tarvitaan paaaaaljon.

Jos päädymme rullapurjeen hankkimaan, myisimme pois ainakin genoan (mylar) ja fokan. Onkohan täällä kiinnostuneita? Molemmat ovat hyvässä kunnossa. Lisätiedot sähköpostin kautta.

Ja ai niin, koska olemme tällaisia tuumasta toimeen -ihmisiä, saimme järjestettyä itsellemme spinnukurssin reilun viikon päähän. Pääsemme sitten käyttämään omaamme. Se on sinikeltainen ja nätti ja näyttää varmasti tosi raikkaalta kauniina kesäpäivänä!

Kuva Wikipedia

Kommentit

 1. Moi!

  Ensinnä kiitokset mielenkiintoisesta blogista, vaikka aiheet eivät aina tällaiseen (muka) miehiseen mieheen kolahdakaan. Teksti on lennokasta, näkökulmat mielenkiintoisia ja ennen kaikkea kuvat aivan mahdottoman laadukkaita.
  Itselläni on takana toistakymmentä vuotta veneilyä, joista viimeiset kahdeksan kautta on vietetty purjeveneessä. Erilaisia hankintojakin on tullut tehtä; mm. nykyinen veneemme on purjehdittu omin voimin Hollannista kotiin.

  Rullapurjeasiassa neuvoisin teitä laittamaan jäitä hattuun ja tuskailemaan purjepussien kanssa vielä tämän kesän. Tällä hetkellä purjeneulomoissa on vuoden kiivain aika meneillään; keväällä tilattujen purjeiden viimeisiä sovituksia tai nyt kaudella rikkoutuneiden purjeiden kokoon kursimisia etc. Joudutte varmasti maksamaan purjeesta raskaimman mukaan. Rullan kasaamiseen asiantuntevia asentajia, "mastomiehiä" on lähes mahdoton saada, jos ette itse osaa kasata profiilia.

  Kannattaa siirtää hankinnat loppusyksyyn, kun kuhina on purjeiden syyshuoltojen jälkeen rauhoittunut ja kassan kannalta vuoden kriittisimmät ajat ovat purjemaakareilla edessä. Itse voin suositella lämpimästi Heikkilän Roopea, joka osaa ottaa kunkin purjehtijan toiveet hienosti huomioon. Ensimmäinen veneemme, Sunwind 27 muuttui raaseriksi, jolle yksikään FinnExpress 83 - verivihollinen - ei enää pärjännyt hankittuamme Roopelta uuden rullagenuan.

  Hyvää kesän jatkoa ja onnistunutta spinnukurssia!

  T. nimim. genaakkerikoulun ala-asteen neljäsluokkalainen

  VastaaPoista
 2. Unohtui laittaa Heikkilän Roopen putiikin linkki, mutta tässä se on http://personal.inet.fi/yritys/heikkila.sailmaker/

  T. genaakkerialakoululainen

  VastaaPoista
 3. Genaakkerialakoululainen: Kiitokset aivan mielettömän kivasta kommentista, sait mutbtosi iloiseksi! Onhan nämä jutut välillä aika naisellisia (outoa olisi, jos eivät), mutta hauskaa, että miehellekin löytyy joskus jotain. :) Ja kiitokset kuvakehuista! Yritän kovasti kehittyä valokuvauksessa, mutta sitten olen taas niin malttamaton, että räpsin vain menemään, enkä malta katsella asetuksia ja sitten kadun ja tulen kriittiseksi tuotoksiani kohtaan. Kivaa siis kuulla, ettei mene ihan pieleen.

  Kiitos myös vinkistä, laitetaan nimi muistiin ja annan yhteystiedot miehelleni, joka saa kunnian toimia hankintavastaavana. Oma kilpailuviettini painottuu lähinnä lautapeleihin, mutta tiedän, ettei mies pistäisi lainkaan pahakseen, vaikka jokunen paatti jäisikin taakse uuden purjeen myötä. :D

  Upeaa purjehduskesää ja hyviä tuulia!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)