Ensimmäinen purjehdus (jipii!)Tuosta me menimme sisään ja sitten lähdettiin. Tai toki ennen lähtöä oli vielä katsastus, loppusumman maksaminen kansainväliseen asekauppatyyliin ja kaikenlaista pientä. (Onneksi verhot tarvitsee asentaa vain kerran kesässä.)

Edellisen omistajapariskunnan mies lähti kanssamme siirtämään Båtia, joten pääsimme kokeneemman purjehtijan turvin kokeilemaan purjehtimista. Menimmekin purjeilla oikeastaan koko matkan. Ottaen huomioon, että olin liikkuvassa purjeveneessä ensimmäistä kertaa ikinä, pärjäsin mielestäni ihan kunnialla. Ainoa juttu, mikä tuntui vaikealta, oli pinnan hahmottaminen. Mihin suuntaan pinnaa pitää kääntää, että vene menee tiettyyn suuntaan. No, onneksi oli paljon vettä ympärillä kun tämä rouva ajeli siksakkia.

Yön yli nukkumisen jälkeen luulen nyt muistavani suunnilleen skuutit ja keulapurjeen kiinnityksen sekä irroituksen. Solmut tuli kerrattua ihan oikeissa olosuhteissa ja luulen niidenkin sujuvan tästä eteenpäin ihan hyvin, kunhan saa näpertää rauhassa.

Sen verran overwhelmed olin koko ajan, että purjehduskuvat jäivät nyt ottamatta. Oli niin kiire istua onnesta ymmyrkäisenä oman veneen kyydissä. Sen kummemmin emme Båtia vielä varustaneetkaan, meillä oli mukana ainoastaan retkieväät ja katsastusvarusteet. Torkkupeittojen asettelun aika on sitten ensi viikolla, kun lähdemme ensimmäiselle retkellemme. Ja yksi juttu uupuu vielä, nimittäin virkatut pussukat vihanneksille. Minulla on kovat paineet saada ensimmäinen virkkuutyöni sitten ala-asteen valmiiksi ajoissa. :D Ja kyllä, olisin ostanut ne helkkarin pussukat valmiina, jos olisin vain suinkin löytänyt niitä jostain. En todellakaan ole mikään käsityöihminen, mutta pakko näyttää olevan paras muusa.

Tällaista kuuluu täältä. Nyt suuntaan taas työmatkalle ja retkikuulumisia on luvassa ensi viikon alussa. Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit

 1. Jee, siitä se lähtee! Odotan jo innolla raporttia ekalta reissulta. Musta on supersuloista, että sä virkkaat ne hedelmäpussukat :D

  Ps. Kiitos kirjasta, olen jo puolivälissä ja se todella on hyödyllinen ja hyvä. Varustelista karttuu...

  VastaaPoista
 2. Nelli: Muhah, siinä kiroilun määrässä ei kuule ole mitään suloista! :D Kivaa, kun kirjasta on hyötyä,mäkin tykkäsin siitä tosi paljon. Ja tosiaan, ostoslista sen kun piteneeeeeeeeeee vaan.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Isot onnittelut ensimmäisen purjehduksen johdosta!

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavaa, teille tulee kyllä varmasti ikimuistoinen venekesä <3

  VastaaPoista
 6. Tätäkin seurailen innolla (veneilystä mitään tietämättä), joten merkki siitä. Teille tulee kyllä ihana veneilykesä aivan taatusti.

  Pointsit virkkuuprojektista!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa! Onneksi olkoon ekasta purjehduksesta. Mulla on tuo ihan sama ongelma sen kepukan kanssa. Miksi se kääntyy ihan väärään suuntaan ;)

  Mä inhoan käsitöitä. Just yritin perjantaina kaventaa yhtä toppia käsin ja eihän siitä mitään tullut. Hullun hommaa :) Tsemppiä kuitenkin kovasti urakkaan!

  Oliko laivakoira mukana? Miten suhtautu veneilyyn?

  VastaaPoista
 8. Onnea ensimmäisestä purjehduksesta! Nyt se on sitten pelkkää aallon harjoilla ratsastamista tästä eteenpäin :)!

  Hokasin viikonloppuna Me Naisten jatkiksen, jossa tarina kulkee pitkin eri venesatamia. Vaikka tytöt reissaavatkin moottoriveneellä, tulee itselle ainakin ihanat muistot paikoista. Itse tarina ei ihan kaunokirjallisinta huippua ole, mutta sopivaa hömppää välillä.

  VastaaPoista
 9. Oi vau, kuulostaa niin ihanalta! Tästä kesästä jää teille varmasti ihanat muistot ja mä olen jo etukäteen kateellinen kaikista ihanista retkistä, joita te varmasti tulette tekemään.

  VastaaPoista
 10. flygirl: Niin just, jee!

  Zoe: Kiitos!

  Hepsu: Niin mustakin tuntuu!

  Emppu: Mä arvasin, että sä saattaisit arvostaa mun käsityöyritelmiäni. :D

  Lotteriet: Se kepukka on kyllä hankala, mutta nyt alan pikkuhiljaa ehkä hahmottaa sitä. Ehkä. Laivakoira ei ollut ekalla purjehduksella mukana, koska on aika kova häseltämään just silloin, kun ei pitäisi. Nyt se oli jo mukana ja - helpotus - on tosi rennosti veneellä. Meidän edellistä venettä, joka oli motskari, se nimittäin pelkäsi ihan kamalasti, mikä on tietty aika inhottavaa.

  Tickler: Kiitos, ollaan kyllä ihan hullaantuneita! <3

  Mrs J. : Tästä kesästä tulee kyllä The Kesä, näin mäkin luulen. :)

  VastaaPoista
 11. Onko sulla jotain ohjetta vihannespusseihin? :)

  VastaaPoista
 12. Hei,

  Löysin blogiisi sattumalta toisen blogin kautta. Innostuin purjehdusaiheesta ja kauniista tyylistäsi. Mutta sitten huomasin ihanan veneen, nimittäin mun isällä on ollut 80-luvulla täysin samanlainen Avance 24! Ihanan nostalgista, tulee mun lapsuus mieleen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)