Tour de Bateau

Eräs lukija lähetti minulle sähköpostia ja pyysi tarkempia kuvia veneen sisustuksesta - siis muustakin kuin niistä tyynyistä. Kävimme tänään taas kahvilla Båtilla, joten napsin muutamat kuvat. Suurin osa on tällä kertaa ihan vain pokkarilla otettuja, koska pienessä Båtissamme en pääse järkkärin kanssa tarpeeksi kauas kuvauskohteesta, enkä jaksanut alkaa pelata objektiivien kanssa. Ilma oli vähän tylsä, joten joimme kahvit sisällä ja kävimme naapurin venesatamassa tyhjentämässä septitankin, emmekä lähteneet pidemmälle. Edessä on nyt joka tapauksessa kolme päivää purjehdusta, kun varsinainen käytännön kurssiosuus alkaa.

Salonki on juuri sopivan kokoinen meille kolmelle. Kun istumme alas syömään, kaikki on käden ulottuvilla. Pöytää saa väänneltyä itselleen sopivasti. Sen saa irti ja sillä on kiinnityspaikka myös sitloodassa.
Yleensä keulapiikissä ei ole ihan noin avaraa, koska siellä säilytetään myös purjepusseja. Tuossa vasemmalla, istuintyynyn alla on vessa. Ratkaisu on tilaa säästävä, mutta vaatii ehkä tällaisen pitkän parisuhteen, jotta toimii ilman angstailua. Patjat ovat tosi hyvät nukkua. Sänky pedataan iltaisin ja laitetaan aamulla heti kasaan, koska purjepussit pitää saada takaisin keulaan ja pois tieltä.
Salongin ja keulapiikin välissä on kaappi molemmin puolin. Kaapit ovat kapeat, mutta syvät ja niihin saa ihan kohtuullisesti tavaraa.
Salongin takaseinällä on ilmapuntari, kello ja naulakoita. Naulakoissa säilytetään yleensä sadeasuja ja pelastusliivejä, jotka ovat nyt kotona odottelemassa huomista purjehduskurssia. Laivakoira ei osallistu kurssille, joten hänen liivinsä odottelevat Båtilla.
Molemmin puolin salonkia on hyllytilaa. Hyllyssä on pienet reunat ja liukuestekangasta, joten tavarat pysyvät suht hyvin. Edellistä edellinen omistaja on ottanut irti kaikki puuosat ja lakannut ne. Osat ovat edelleen hyvässä kunnossa, mutta ison työn hän on tehnyt! Selkänojat nousevat ylös ja niiden takana on säilytystilaa. Sininen kangas on ihan kiva, mutta vetää puoleensa koirankarvoja kuin mansikkakakku ampiaisia. Valkoisen koiran omistajia kehoitan siis harkitsemaan jonkun muun väristä verhoilukangasta...

Nämä tulivat muuten vihdoin tänään, nimittäin kolme tällaista ämpäriä. Ei ihan niitä aiemmin mainittuja taikaämpäreitä, mutta kelpaavat sellaisia odotellessa. Menevät siis kasaan, eivätkä vie tilaa juuri lainkaan.

Kommentit

 1. Onpa todella kauniissa kunnossa nuo veneen sisustan puuosat. Myös patjat näyttävät erinomaisilta. Hieman kateeksi käy myös nuo teidän tilavat vaatekaapit, kun itse joudumme tyytymään pelkkiin vaatekoukkuihin :)

  VastaaPoista
 2. Hei mistä ämpärit ovat? Tosi hienolta näyttää veneen sisusta, muistoja tulee mieleen kun perheellämme oli 10v. sitten vielä oma H-35 purjevene. Nykyään mökkeillään, pienveneillään ja purjelaivaillaan (onneksi silläkin voi purjehtia). Paras hetki on mielestäni kun purjeet on ylhäällä ja moottorin voi sammuttaa, se hiljaisuus on aivan mahtavaa! Tosi mukavan näköistä on kyllä teidän båtilla!

  VastaaPoista
 3. Matti: Eikö olekin! Ihailen todella sitä, että laittaja on tosiaan ottanut jok'ikisen palan irti, lakannut ja laittanut takaisin.

  Leenu: Ämpärit ovat sellaisesta nettikaupasta kuin gbsails.com tjsp. Toi sun mainitsema hetki on kyllä joka kerta yhtä ihmeellinen. :) Mun mielestä on myös aivan mahtavaa herätä veneeltä.

  VastaaPoista
 4. Kokeillaanpas taas, toimiiko tämä kommentointi nyt? Eilen en onnistunut.
  Båt on kyllä upeassa kunnossa, onnittelut hyvästä löydöstä!
  Me nukuimme aikoinaan salongissa juuri noiden purjepussien ja huussin vekslailujen takia. Peti rullattiin selkänojien taakse päiväksi. Vallan kätevää.
  Mukavaa kursseilua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos inspiroivasta ja kiinnostavasta blogista!

  Olen purjehtinut ihan vähän, mutta se riitti koukuttamaan lopullisesti. Tavoitteena onkin jossain vaiheessa oma purjevene.

  Sen takia on enemmän kuin kiva kun kerrot ihan kaikenlaisesta purjehdukseen liittyvästä, ja varsinkin kesän purjehdusreissuista ootan juttuja vesi kielellä :).

  -Iina-

  VastaaPoista
 6. Tickler: Ai kommentointi ei ole toiminut? Ihme touhua tällä Bloggerilla viime aikoina... Mua ei vekslailut haittaa, kun sänky on pedattuna vain öisin. Onhan se tietysti se nukkumaanmenon hetki aika tarkkaan koreografioitu, jotta purjepussit saadaan sujautettua salonkiin ja meidät keulapiikkiin, mutta keulapiikissä on niiiiin ihanaa nukkua, että se on vaivan arvoista. :)

  Iina: Kiitso kivoista sanoista ja tervetuloa mukaan! Mustakin on mukavaa höpötellä ihan kaikesta, mikä tähän jollain lailla liittyy. :)

  VastaaPoista
 7. Upeita tunnelmallisia kuvia. Todella hyväkuntoinen vene teillä. Tuo iPal on mainio radio veneessä. Hyvä ääni ja oma akku. Eikä tarvitse tehdä veneeseen kiinteitä asennuksia. Ostin muuten venemessuilta sen Cobb-grillin, mitä tuolla toissaalla esittelit. Ei ole vielä tullut postissa. Tuo hedelmäpussi on hyvä idea!

  VastaaPoista
 8. Marko: Ollaan oltu todella tyytyväisiä Cobbiin, hyvän valinnan siis teit. Olemme jopa savustaneet kalaa sillä! Ja hyvin onnistui. Hedelmäpussiin löytyy ohje DIY-tagin alta. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)