Terveisiä rantautumiskurssilta!Tässä sitä vain ihan pokkana ajellaan isolla veneellä, ihan itse...Tosin ope oli onneksi vieressä koko ajan. Olimme tänään veneenkäsittelytunneilla, jotka painottuivat rantautumiseen. Jokainen ajoi laituriin etu- ja takaperin ja sitten käytiin vielä kokeilemassa ankkuriakin. Oma henkilökohtainen onnistumisen elämys tuli koettua sivukiinnitysharjoituksessa, joka meni jollain ihmeellisellä tuurilla suorastaan täydellisesti. Oppimisen kannalta on ainakin omasta mielstäni tosi tärkeää, että noita elämyksiä tulee. Muissa rantautumisissa huomasin taas, että sitä tyhjäkäyntiä, kaasua ja pakkia on jotenkin hankalaa hahmottaa. Ei auta kuin harjoitella lisää.

Tämä kurssi oli Quo Vadis Sailingilta ja opena oli Kari Valkonen. Voin lämpimästi suositella kurssia ja muitakin oppitunteja, joita täältä otimme. Kari on tosi rauhallinen opettaja, mikä on tärkeää, jos on itse ihan jäissä. Kaikki saivat tehdä rauhassa, mutta Kari huomasi aina, koska sitä apua tarvitaan ja oli valmiina opastamaan.

Sain kurssista juuri sen, mitä tavoittelinkin eli itseluottamusta ja pääsin eroon ohjauskammostani. Minua nimittäin jännitti aika lailla tarttua ruoriin ylipäätään purjeveneessä, saati sitten mennä lähellekään laituria tai rantaa. Nyt on sellainen olo, että helpoissa paikoissa voi harjoitella omalla veneellä ja hyvillä mielin. Minulle on tosi tärkeää, että opin saamaan veneen turvallisesti laituriin. Vaikka mies onkin pinnavastaava, niin ainahan jotain voi sattua. Olisi tosi ikävä tilanne, jos hän saisi vaikka puomista päähänsä ja pökräisi, eikä itse osaisi tehdä mitään.

Kommentit

  1. Jep, molempien pitää osata tehdä kaikkia juttuja ainakin auttavasti, jos sattuisi jotain yllättävää. Sama koskee meidän veneellä myös vieraita, ettei sitten tarvi ihmetellä, jos tapahtuukin jotain. Ei me tosin pidetä pelastautumisharjoituksia, kun saadaan vieraita veneelle, mutta perusjuttujen kertaaminen.

    VastaaPoista
  2. Miss P: Kyllä mäkin tykkään, että perus turva-asiat pitää kaikkien vieraidenkin hahmottaa, esimerkiksi rakettien, sammutinten, sammutuspeiton ja ensiapupakkauksen sijainti. Ja liivit pitää tietty olla aina päällä. Ja ehkä mä kertaisin vielä senkin, miten toimitaan jos tippuu veteen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)