Eatin' while boatin'

Postiluukusta tipahti tänään itselleni uusi tuttavuus, Saaristouutiset. Siinä oli kansijuttuna "Veneilyreitti hyvän ruoan ja viinin ystäville". Eli meille. Referoin tähän itseäni eniten kiinnostavat ruokalat.

Kylmäpihlajan majakka on aika kaukana, Raumalla asti. Toisaalta onhan meillä kesiä - kyllä tuonnekin asti joskus pääsee. Saaristolaisruoka houkuttelee ja listalla on kalan lisäksi lammasta. Pidän lampaasta, mutta sitä ei tule juurikaan laitettua kotona. Jos sitä on siis ravintolassa tarjolla, tilaisuus kyllä houkuttelee.Nauvon vierasvenesataman L'Escale on suosittu eli satamaan kannattaa saapua hyvissä ajoin ennen iltaa, opastaa Saaristouutiset. Allekirjoitan tämän, sillä vaikka olemmekin aiemmin olleet ihan vain autolla liikenteessä noilla seuduilla, ei ravintolaan silti ollut mahtua, joten suuntasimme sitten alla esiteltyyn paikkaan. L'Escalessa on myös oma tislaamo ja ravintolan astiatkin ovat ravintoloitsijan itse tekemiä! Miksi minusta tuntuu, että tuon ravintoloitsijan elämä on superidyllistä ja -onnellista?Tässä ravintolassa olemmekin tosiaan jo kerran käyneet. Ruoka oli tosi hyvää, tunnelmasta puhumattakaan. Ravintola Buffalo Korppoon vierasvenesatama Verkanissa kutsuu meitä siis varmasti toisenkin kerran. Ravintola panostaa maistuviin liharuokiin, mutta huomioi myös kasvissyöjät, kirjoittaa Saaristouutiset.Kuvat ravintoloiden omilta sivuilta

Kommentit

 1. Hei,

  Aloitin purjehdusurani Helsinki-Tallinna reitillä. Siitä jatkoin sujuvasti 10 päivää Karibialla...

  Oma moottorivene on ja saaristo- ja rannikkolaivuritutkinnot suoritettuna.

  Rauman Kylmäpihlaja on upea paikka: hyvät vessat ja suihkut ja LOISTAVA ravintola. Käydään lähes joka kesä, täältä Porista käsin tosin ;)

  Wannabe purjehtija sielultani<3

  VastaaPoista
 2. Meinasin kanssa kehua Kylmäpihlajaa. Se lammas on todella suussa sulavaa :P tulee ihan vesi kielelle. Kylmäpihjassa on myös tosi hyvä palvelu ja puitteet. Itse raumalaisena tulee käytyä useasti kesässä kahvilla tai lasillisella siellä. Juhannuksena ollaan otettu perinteeksi varata pöytä ravintolasta (silloin on kyllä vielä hiljaista).
  Verkanin Buffalossa kävimme viime kesänä ensimmäistä kertaa, kuulimme huhun että siellä olisi Suomen parhaat ribsit. Ja oli muuten todella hyviä ja varmasti nälkäisempikin mies saa tarpeekseen.

  VastaaPoista
 3. Satu: Tervetuloa! Wau, miten upealta purjehtijanurasi kuulostaa! Moottoriveneilykin on kivaa, mun mielestä parasta on vaan just olla vesillä. :) Kiva kuulla kehuja Kylmäpihlajasta, että on sitten pitkän reissun arvoinen.

  Leena: Slurps Kylmäpihlaja-juttuja! Pakko tehdä retki sinne! Teidän juhannus kuulostaa ihanalta, juuri tuollaista sen pitääkin olla. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)