Lisää eväitä!



Siinä niitä eväiden aineksia nyt kasvaa. Siinä, missä ei näy vielä mitään, on rucolansiemeniä. Mulla ainakin rucola kasvaa kasvimaassa niin holtittomasti, ettei sitä ehdi syödä riittävää tahtia ja sitten hyönteiset jo valtaavatkin sen. Tomaatit siirtyvät kasvimaahan, kunhan niitä yöpakkasia ei varmasti enää ole.






Yrtit ja valkosipuli ovat suosikkimausteitani melkein kaiken kanssa. Eilen esimerkiksi syntyi jääkaapin jämistä kaikenlaisia tapaksia edellämainittuja lisäämällä. Paahdoin uunissa halkaistuja kirsikkatomaatteja valkosipulin ja yrttien kanssa ja tein myös rakuunalla maustettuja lohkoperunoita. Rosmariinisuosikkini taas on foccaccia, jota on todella helppoa tehdä itse, kunhan ei vain pihtaile oliiviöljyn kanssa. Koska foccaccia on niin rasvaista, se ei kuivu heti ja sitä voikin hyvin ottaa vaikka vene-evääksi. Tässä minun suosikkireseptini, Limepippuri-blogista:

7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
noin 15 dl vehnäjauhoja
1,5 dl + 1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa
(tuoretta) rosmariinia

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liouta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi myös 1,5 dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Voitele leivinpaperi uunipannun päälle ja painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia.

Paista 200 asteessa noin 30 min. Valuta vielä kypsän focaccian päälle oliiviöljyä.

Kommentit