Vesille venosen mieliBåt on nyt runkokatsastettu, sen masto on vahattu, kone huollettu... Ensi viikon ohjelmassa on vielä hieman lisää huoltotoimenpiteitä, katsastus ja sitten Båt pulahtaakin jo veteen. Emme voisi olla enempää innoissamme! Båt pitää vanhan nimensä, kuten hyvään merimiestapaan kuuluu, joten samppanjaa sen kylkiin ei läträtä, mutta ensimmäisellä yön yli -retkellä saatan kyllä poksauttaa pullon. Olkoon se sitten ainoa kerta, kun Båtin kyytiin tule lasipullo. Yöretkellekin pääsemme jo ihan pian, nimittäin kahden viikon päästä. Meillä on siinä muutaman päivän yhteinen vapaa ja aiomme suunnata kohti työpaikan venekerhon saarta.

Kaikki käytännön kurssit ovat tuossa vaiheessa vielä käymättä, mutta aiomme silti kokeilla purjeilla liikkumista. (Jossain helpossa paikassa tietenkin.) Tekemällä varmaan oppii, kunhan nyt ei heti alkuun kaikkein kovimpaan tuuleen mene harjoittelemaan.

Kommentit

 1. Kaksi viikkoa, sehän on ihan pian! Että pokspoks vaan ja hyviä kevään ensiveneilyjä :)

  VastaaPoista
 2. Ei ole onneksi enää pitkä aika! Vaikkakin uskon teidän odottavan päivää jo enemmän kuin jouluaattoa lapsena :)
  Minkä paikan kautta muuten otitte nyt lopulta kurssit? Rupesin miettimään josko sellaisen peruspaketin kävisi vaikka vielä kesän mittaan, kun saaristolaivurissa ei paljon käytäntöä päässyt ihmettelemään.

  VastaaPoista
 3. Maija: Ja nyt enää yksi viikko, jipiiiii! Pokspoks ja kiitos!

  Zoe: Todellakin, jouluaatto on pientä, vaikka olenkin aikamoinen jouluhullu. Otimme kursseja kahdesta eri paikasta, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, koska painotukset tietysti vaihtelevat opettajan mukaan ja näin sitä saa aika hyvän kuvan kaikesta. Toinen paikka on purjehduskoulu Baltic Cruising ja toinen Pursiseura Sindbad, jossa on opettajana Quo Vadis Sailingin ope Kari Valkonen. Molempia voin teoriaosuuksien perusteella kyllä suositella, tarkemmat kommentit sitten, kun käytännönharjoitukset ovat ohi!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)