Tuulipukukansan merellinen versio

Jos muilla pitkään yhdessä olleilla pariskunnilla on samanlaiset tuulipuvut, niin me olemme sitten merten samikset. Palasin eilen työreissulta persu-Suomeen ja olin jo hetken masentunut, kun kuriiri ei ollut vielä kiikuttanut pätevää lohduketta kotiin odottamaan. Onneksi ovikello sitten kuitenkin soi mitä pikimmiten ja pääsin mallailemaan takkia ja housuja. Hihittelimme samanlaisille asuillemme, mieskin puki omansa päälleen. Naurakaa vain, mutta ainakin meillä on lämmin ja vesi pysyy vaatteiden ulkopuolella.


Sattuipa olemaan sopivan väristä lakkaa kynsissä.Uusien tiimiasujemme ihastelun lisäksi teimme eilen muutakin, nimittäin avasimme grillikauden. Grillasimme paprikaa, sipulia, tomaattia ja sisäfilettä, joka sattui olemaan tarjouksessa kuin tilauksesta. Uusia perunoitakin (ulkomaalaisia tietysti vielä tässä vaiheessa) olin ostanut, mutta jotenkin ne unohtuivat keittää ja niinpä ateriasta tuli sattumalta tällainen karppiversio. Pieni kaasugrillimme lähti toisella napsautuksellä käyntiin, vaikka oli maannut lumen alla koko talven. Laatupeli. Toivomme vimmatusti, että grilli mahtuu veneen erääseen laatikkoon, koska tarkoituksena on kuljettaa sitä mukana kesällä.Tosi hyvä marinadi niin lihalle kuin kasviksillekin koostuu soijasta, oliiviöljystä, valkosipulimurskasta ja tulisesta paprikatahnasta. Lihat kannattaa muistaa ottaa ajoissa pois jääkaapista. Lihasta kun puhutaan, olemme monta kertaa pohtineet, mistä saisi pihvilihaa luomuna. Ainakin meidän lähikaupoistamme saa jo todella hyvin jauhelihaa ja muutakin lihaa luomuna, valikoima on kasvanut hirmuisesti viimeisen vuoden aikana. Mihin siis menee luomunaudan fileosa? Ravintoloihinko suoraan? Miksei luomusisäfilettä tai luomu-ulkofilettä näy kaupoissa? Tuollainen viinipullo löytyi telineestä, niin korkattiin sitten se.

Oli hyvää.

Kommentit

 1. Hienot "tuulipuvut"!! Ja nam, mitä grillattavaa. Yritämme karpata ja tässä oli kerrankin sellainen reseptipostaus kaikkien sämpylöiden ja pääsiäiskakkujen jälkeen, jonka voi toteuttaa. Kiitos siitä!
  Mietin muuten eilen kaupassa sinua, kun näin Osramin Dot-it -valaisimia, että täytyypä vinkata sinulle kätevistä salongin valoista :).

  VastaaPoista
 2. Tickler: Eikä, mikä sattuma! Mies nimittäin juuri eilen googletteli noita Dot Itteja! Kkäsien eniten ehkä platinanvärisistä ja sellaiset varmasti menevät tilaukseen. Rautakaupassa ei ollut ollut kuin sitä ei-kääntyvää versiota, joten nettitilaushommiksi meni. Mutta joo, just sellaisia me tarvitaan. Kivaa, kun ajattelit mua. :) Ja eipä mitään kiittämistä reseptistä. Tsemppiä karppaukseen! Mäkin olen kokeillut sitä, mutta itselleni se ei sopinut yhtään. I need my carbs.

  VastaaPoista
 3. Siis tykkäsien eniten platinanvärisistä. Mikä ihmeen typo tuo oli...

  VastaaPoista
 4. Eiku tykkäsin. Miten tää voi olla näin vaikeeta?

  VastaaPoista
 5. Jos naudanfileitä halajat, niin ainakin stockmannilta niitä löytää. Ainakin viikoittain, jos nyt ei ihan joka päivä!

  VastaaPoista
 6. Odottavan aika on niin tuskasen pitkä, mutta eiköhän näillä välietapeilla, kuten "tuulipuvuilla" se Iso odotus edes vähän helpota :) Hieno asu!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Kiitos vinkistä! Täytyypäs tsekata Stocka säännöllisesti. :)


  Zoe: No on, tuntuu siltä että nämä vikat viikot suorastaan matelevat. Venen menee veteen 4.5. ja tuntuu siltä, että siihen on vielä ikuisuus!

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvän näköistä, kaikki kuvissa!

  VastaaPoista
 9. Takki ihana. Tukka ihana. Ihanat pisamat :) nam, mikä viini. Meillä tyydytään vaan Ripassoon. Amaronesta vaan unelmoidaan. Ja grillikausi, se pitää startata kyllä piakkoin täälläkin. Laivakoiralle rapsutuksia!

  VastaaPoista
 10. Nelli: Thanks muru!

  Lotteriet: Tack, tack, tack. :D Harvoin meilläkään arkena mitään amaronea juodaan, mutta nyt kävi niin onnellisesti/onnettomasti, että toi oli ainoa pullo telineessä, eikä haluttu jäädä kuivin suinkaan. Laivakoira kiittää myös.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)